Görüntülenme: 18953
şikayetimi arz ederim...
2010/01/21 16:43
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Her akşam okul dönüşü çocuklarımla okulda geçen bir günün kritiğini yaparız. İyi yada kötü yönleriyle değerlendiririz.

19.01.2010 Salı günü yine çocukların okul dönüşü. Ellerini yıkayıp ,üzerlerini değişip yanıma geldiler. Başladılar gün içinde olup biteni anlatmaya.Önce 1. sınıfa giden oğlum başladı:

- Anne bugün arkadaşımın kitabının yüzü yırtılmış, beni suçlayarak öğretmene yırttığımı söylemiş ama ben yapmadım. Öğretmenim beni yanına çağırdı 'sen mi yaptın' diye sordu 'hayır ben yırtmadım öğretmenim' dedim.

Kitabı yırtılan çocuktan için;

- O bana düşman , hep beni dövüyor, o yüzden beni suçladı. Kitabını kendisinin yırttığını arkadaşlarım görmüş.Öğretmenime söyleyince bana inandı öğretmenim.

Tamam yavrum diyorum.İnsanların yalanları elbet birgün çıkıyor ortaya sakın siz yalan söylemeyin. Çocuklar anne babasının aynasıdır. Siz her hareketinizle bizi temsil ediyorsunuz .Ona göre davranın.

Ertesi gün ( dün ) yine okul dönüşü. Bu sefer oğlumun yüzünden düşen bin parça...Olanı biteni aynen anlatıyor:

- Anne tenefüsten sonra öğretmenimizi beklerken kitabı yırtılan arkadaşımın babası geldi sınıfımıza.( Kendiside aynı okulda 1. sınıf öğretmeni ) Beni sordu ayağa kalktım ' benim ' dedim. Yanına çağırdı ' neden oğlumun kitabının yüzünü yırttın ' dedi. Ben de ' ben yırtmadım ' dedim. ' Benim oğlum yalan söylemez dürüst ol doğruyu söyle bana neden yırttın?' ben de ben yırtmadım, ben doğruyu söylüyorum dedim. Bana arkadaşımın yırtılan kitabını verdi 'al bunu annene götür yüzlet getir' dedi.

Ve kitabı bana uzattı.Müzik kitabının kaplanan yüzü parçalanmış.

- Oğlum doğru söyle bana sen mi yırttın , kızmıycam.

- Hayır anne ben yırtmadım, ben yalancı değilim. Arkadaşlarım görmüş onun yırttığını.

Sinirlerim bozulu. Bir eğitmene böyle bir davranış şeklini yakıştıramadım. Bu hem çocuğumun kendi öğretmenini hiçe sayan bir davranış , hem de çocuğumu arkadaşlarının yanında yalancılıkla suçlaması çocuğumu rencide edici.

Ne yapacağımı şaşırdım. Oğlum ağlamaya başladı.Yavrum yalancılıkla suçlandığı için sınıftada çok ağlamış.Sarıldım telefona açtım öğretmenine. Gıyabında suçladım öğretmeni. Hak verdi bana. Ama kendisininde haberi yokmuş çocuğu sıkıştırdığından. Teskin etmeye çalıştı. Kitabı gönderin 'ben usulünce anlatırım merak etmeyin siz' dedi.

Çocuğum anne yüzlemiycezmi, arkadaşım ' yüzlemezsen babam seni dövecek' dedi. Korkma yavrum birlikte gideriz okula öğretmenine ben veririm kitabı dedim.

Bugün öğlen oğlumla birlikte gittik  okula. Önce sınıfına gittik. Benim yanımda öğretmeni çocuğumun ifadesini tekrar aldı. Arkadaşları da Onun yapmadığını söyledi. Dayanamadım Hocam ben görüşücem öğretmenle sınıfı neresi dedim.O bir baba olarak öğretmen sıfatıyla oğlumu yalancılıkla suçlama hakkına nasıl sahipse ben de gidip anlatmalıydım olanı. Yargısız infazdı resmen bu.

Koridorda gördüm kendisini , gittim yanına tanıttım kendimi. Dedim' hocam oğlum yırtmamış kitabın yüzünü. ' Çocuğumu yalancılıkla suçladı yine.Ağzıma tıkayıverdi bütün lafları muhatab almadı öğretmenler odasına girerek kapıyı yüzüme kapattı. 

Karar verdim o anda müdüre inip olan biteni anlatarak şikayet edecektim. Ama oğlumun öğretmeninden habersiz Onu incitmiş olacaktım. Gittim tekrar yanına dedim hocam ben konuşamadım müdüre gidiyorum. Vazgeçirdi beni teskin etmeye çalıştı. ' Ben yüzler arkadaşa veririm . Biraz sakinleşsin anlatırım doğrusunu. ' O piskolojiyle aldım kitabı gittim kırtasiyeye güzelce kitabı yüzledim.Bir topta yüz aldım ve çocuğumun öğretmenine verdim.

Yolda boşalıverdi birden gözümden yaşlar....Oğlum yalancılıkla suçlanmış ve ben birşey yapamamıştım...Aslında olay daha da büyümesin diye susmuştum.

Allah' ım sen herşeyi gören ve işitensin. Sana arz ediyorum halimi. Sen herşeyin iyisini bilirsin.....

Yanıt:şikayetimi arz ederim
2010/01/21 23:03
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

 sevgili ışık

seni çok iyi anladığımı ifade etmek istedim...
anne olmak garip bir duygu... evladının incinmesi gerçekten her anne için iç acıtıcıdır...Hele haksızlığa uğradığını düşünmek ve birşey yapamamak..
Ama sanırım en doğru yolu takip etmişsiniz.
 
Anneannemden bana yadigar kalan ve hep tatbik ettiğim bir sözdür: 
Edepsizle edepsiz olunmaz... 
Bir defa konuşmayı reddeden kafa benim için en geride olan kafadır. 
 
Önemli olan, bu durumda evladınızın onun yanında olduğunuzu görmesi... Ve hayatın gerçeği; bazen haklı da olsak haklılığımızı anlatmaya yetmez kelimeler..Bunuda bu yaşta öğrenmiş oldu evladım.
Olsun
En güzel şekilde bitirmişsiniz olayı..
ne farkeder ki haklılığınızı anlatamamış olmanız..
O   herşeyi gören ve işiten...VE Mazlumu daha çok seven...
 
dua ve selam
Bu mesaj, asmer tarafından, 22.01.2010 08:59:14 itibariyle düzenlenmiştir.
Nefis Terbiyesi...
2010/01/22 0:20
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Öncelikle ISIK abla bizimle bu yasamis oldugu olayi paylastigi icin kendisine tesekkür ediyorum.

Benim oglum henüz okula gitmiyor lakin benimde basima böyle bir olay gelebilirdi diye düsündüm. Ben ne yapardimki böyle bir olay karsisinda?

Sonucta hayat dedigimiz bu degilmiydi, hemde taa kendisi, yani zaman zaman insanin haksizliga ugramasi, imtahan edilmesi ve önemli olan sizin bu imtahan sürecini nasil atlatmaniz, bu hayatin her alaninda gecerli olabilecek bir sürec diye düsünüyorum, sizde okulda cocugunuzla olan bir sürecti, baskalari icin baska yerlerde is yerlerinde, alisveriste, aile icerisinde, ucakta havada veya hacta, evet evet hacta kutsal topraklarda (hacca giden arkadaslar bilirler, gerci ben gitmedim ama esimden biliyorum )

Insanoglunun fitratinda olan bu tür bencil yaklasimlar insanin nefsi terbiye edilmedikce hep olacaktir, yalniz nefsini terbiye edenler hem kimseyi magdur etmez hemde asmer kardesimizin dedigi gibi "Edepsizle edepsiz olmazlar".

Bence sizde bu davranisinizla nefsine hakim olan ve terbiye edenlerdensiniz, ve kazanan taraf siz ve oglunuzdur, sakin ola üzülmeyin ISIK abla, eger iman etmis ve dogru yolda iseniz, RABBIM sizinle beraberdir, Rabbim duanizi kabil eylesin.

 

Son olarak acizhane imzam olan Hz.Ali nin sözünü hatirlatmak istiyorum: "Asil yetimler anadan babadan degil, Bilim ve AHLAKTAN yoksul olandir"

 

vesselam

Öğretmene Öğretmek
2010/01/22 3:19
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

ISIK 'ın yaşamış olduğu olayı okurken; içim daraldı... Bu dünya, öyle bir yerdi işte; içinde haksızlığı ve her menem naneyi barındırıyordu.
Kendilerini bir halt sanan kimselerin, insan görünümünde olmaları sebebiyle, insan olmanın üstün vasıflarını lekelediklerini düşündüm...

Lisedeyken, bizim sınıfta, babası aynı okulda öğretmen olan ve zaman zaman şımarık davranan bir öğrenci vardı. Bir gün rehber öğretmenimiz, sınıf başkanı konumunda bulunan bayan arkadaşa sorun olup olmadığını sormuştu. Bir noktada, şımarıklık belirtilerini haiz kimseye bir gönderme oldu. O da oturmuş olduğu yerden ukalaca sinir bozucu bir şey cevap vermişti sınıf başkanına!
Rehber öğretmenimizin tepesi atmıştı! Masasından kalktı ve hışımla çocuğun sırasına vardı. Son anda kendini tuttu ve

- Gözlüğünü çıkar!
- Niye, ne olacak ki?

Ve çocuk gözlüğü çıkarıp çıkarmama arasında tereddüt ettiği sırada iki okkalı şamarı yemişti! Sınıfta çıt çıkmıyordu!

Çocuğun; durumu öğretmen babasına anlatmış olduğunu duyduk... Lâkin babasıyla bizim rehber öğretmenimiz arasında neler geçtiği konusunda bilgim bulunmuyor!

Ancak güzel olan şudur ki; o günden sonra, o çocuğun, önceki laubali tavırlarında azalma olduğunu farkettik! 
Tabi bir de pek sakin ve efendi bir insan olan rehber öğretmenimizin dersinde, o günden sonra öncekilere oranla belirgin bir sessizlik hissedilmeye başlandı! 

Elbette ki dayak olmamalı eğitimde... Lâkin, nush ile uslanmayıp, tekdirden anlamayanları, hizaya sokmanın alternatiflerini bulmak gerek sanki! 

Değerli ISIK, oğlunuzla beraber okula gitmeniz ve dahi öğretmeniyle konuşmanız, takdire şayan bir durum. Ancak içimde kaldı; keşke müdüre de şikayetinizi iletseymişsiniz... 

Bu arada cengaver 'in eklediği söz yerini bulmuş!  

Ey ISIK; bitirirken; oğlunuza bir armağan sunmak istiyorum... 
İçerisinde çocukların ve çocuk ilişkilerinin konu edildiği bu radyo tiyatrosunu önceki haftalarda dinlerken, haylice duygulandığımı anımsıyorum...
Sahi tabloların birinde; öğretmeni tarafından rencide edilen bir öğrencinin, öğretmenine verdiği ders yer almaktadır. 

 

Bu mesaj, m1gin tarafından, 22.01.2010 06:00:49 itibariyle düzenlenmiştir.
İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com
Yanıt: şikayetimi arz ederim...
2010/01/22 8:47
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Işık abla yazdıklarını ibretle  okudum ve hâla bu tip hocaların okullarda eğitim veriyor olması içimi acıttı. Ben de ilkokul hocalarımla çok çok çok saçma hallerle karşılaştım; heniz 4. sınıfta yaptıkları  siyasi konuşmalardan, yargısız infazla yediğimiz dayaklara kadar öyle ki bi 24 kasım için serbest resim yapmamızı istediğinde dahi elindeki sopayı çizmeyi ihmal etmemiştim de annemin dikkatini çekmişti, hâla söyler...

Lisedeki hocalarımdan sonra, Allah onlardan razı olsun, bu mesleği çok sevdim. Elbette imamhatip olması bana farkı çok güzel gösterdi ve bu mesleğin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu da...

Bayan olarak giyimlerimizle fikrî görüşümüzü yansıttığımız için incitilmemiz kaçınılmaz oluyor... Eminim ki, bu hocanın  o yönde de kastı vardı size...

Ben sizin kesinlikle ama kesinlikle bu durumu müdürünüze iletmenizi istiyorum, ola ki benzer durumlara başka öğrencilerde maruz kalmasın..

Efendimiz'in buyurduğu gibi "Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin; buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğzetsin ki bu imanın en zayıf derecesidir'." 

Hâsılı kelâm sorabilir miyim bir de öğretmen adayı olarak, oğlunuzun sınıf  öğretmeni ve diğer sorunlu öğretmen kaç yaşlarında?

Yanıt: şikayetimi arz ederim...
2010/01/22 16:56
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Allah razı olsun arkadaşlar. Dün öyle doluydumki işime dahi adapte olamadım. İçimde kopan fırtınayı azda olsa yazarak dindirmeye çalıştım sadece. Bugünde yazdıklarınızı bir anne duygusallığı ile okudum.

Susmakla iyimi yaptım emin değilim aslında ama hem oğlumun öğretmenini incitmemek hemde o okulda okuyan çocuklarımı düşünerek sustum. Eşim ve  yine bir eğitmen olan kardeşim keşke direk müdüre gitseydin dediler ama bazen nefse ağır gelen insanın hakkında hayırlı olandır telkiniyle sustum.

Anneannenizin söylediği çok doğru bir söz sevgili asmer. Bilmeyene bildirmek lazımdır ama bazılarınada ne kadar bildirmek istesenizde kafalarındaki yanlış olan doğrularından asla vazgeçiremezsiniz. Onların seviyesine inmeye değmez...

Hz. Ali' den çok doğru bir söz eklemişsin cengaver sağolasın. Rabbim öyle insanlarla karşılaştırmasın inşallah; öyle olan insanlarada doğruyu bulmalarını diliyorum.

Sevgili cyber umarım parmakla gösterilen, saygıdeğer bir öğretmen olursun inşallah. Yaşlarını sormuşsun öğretmenlerin ; her ikiside 40-43 yaşlarındalar.

Neyse önemli olan oğlumun pskolojisi ;O da şükür çoktan unuttu bile inşallah. Böyledir çocuklar . Anlıktır  sevinçleri, üzüntüleri; bir bakarsınız  ' anne bana arkadaşım tekme attı '  yada  ' beni tenefüste arkadaşım  itti ' diye şikayet ettiği arkadaşlarıya ertesi gün sıkı dostluklarını anlatmaya başlıyor. Önemli olan içlerinde onları üzecek derin izler bırakacak  anlara tanıklık etmesinler inşallah. Onların yerine bizim içimiz sızlasın tek.....

Bu arada m1gin hediye için teşekkürler. İndirdim ve evde pc ye yükliycem.

 

Yanıt: şikayetimi arz ederim...
2010/01/22 20:53
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! 7.5 (1 oy)

Değerli ISIK abla öncelikle duyarlı bir ebeveyn olarak size teşekkürün hasını sunarım =)

Okur iken içimde buruk bir tebessüm oluştu...

Şikayeti en güzel yere arz etmişsiniz tebesümümün nedeni bu =)

Bu yazdıklarınız bana bir anımı hatırlattı =)

Bir okul düşünün ev okulu =) 50 kişilik kurs gibi =) Hepberaber pikniğe gidiyoruz , herşey çok eğlenceli =) Bizim sınıfta 6 kişiyiz 3 kız 3 erkek...

diğer öğrenciler bizden yaşça küçük =) Bu nedenle hocadan izin aldık ve onlar oyun oynar iken ben ve Hümeyra gezmeyi tercih ettik =) Bunu kıskanan Sümeyye =)) hocaya şikayette bulunmuştu =) Biz iyicene bi dolaştık ve hocanın yanına vardığımızda bana neredesiniz siz dedi ve tabiri caizse =) yapıştırdı Osmanlı tokadını

Şaşırmıştım =) piknik bana o gün hiiçte zevk vermemişti dahası evde bu konudaki açıklamama destek veren dahi olmadı =)

Hocalar ne yaparsa haklıdır =) amenna da, birde dinlesen kardeş  =)

Neyse o zaman hiçbir tepki vermedim çünkü hocamı gerçekten çok sevmekteydim ve halada seviyorum =) Meğer hoca Sümeyye nin dolduruşuna gelmiş =)

Bizi merak etmiş =) bu bizi sevdiğini gösterir deyip hocayı sevmekten vazgeçmedim =)

aradan yıllar geçti 10 yıll kadar =) Ben hala hocam ile görüşüyorum =) Hatta geçtiğimiz ay ;

- Ya hocam dedim siteye sizi yazdım Salı günü sizin tarihti , attığınız tokatı da yazdım

Hocam ; Ya Zuhal hiç sorma o takatın acısı - pişmanlığını hala taşıyorum dedi =)

Bende ; Hocam haketmişimdir ben unutun gitsin dedim =)

Hocamı şuan arayan tek öğrencisi benmişim =) Bana vefakar dostum der =) Çok hoşuma gider =)


Aynı okulda birbaşka hoca vardı,kendisini çok severdim =) yeni gelmişti Türkçe dersi verecekti =)

Fakat 6 kişilik bir gruba dahi adaletli davranmıyorsa ters giden birşeyler olmalıydı =)

Birgün kompozisyon ödevi verdi ve hiçbirimiz bu ödevin tarihini doğru duymamıştık =)

Hoca kopmozisyon ödevlerini istedi ve anlatma yapmamızı istedi ...

Fakat hocam bugün değildi o ...5 kişi bir olduk hocayla başedemedik =) kalan bir kişide Sümeyye evet hocam bende sizle hemfikirim

anlatma yaparım ben dedi e hocanın gözdesi hemde =)) baktım kitap önünde açık kitaptan bakarak anlatıyor ,

bende bunu görünce dayanamayıp ;

-Hocam kusura bakmayında bu şekilde anlatım oluyorsa ben alasını anlatırım =) Hoca terbiyesizlikle suçladı ben vazgeçmedim ve ders esnasında ders buysa ben yokum dedim ve sınıftan çıkıp Çağlar hoca ile konuşmaya gittim =)

Çağlar hoca en sevdiğim hocamdır .Hocama anlattım bütün olup biteni...

Hocada bana hak verince diğer hoca ile konuştu ve ertesi gün baktım ki hoca bize karşı melek =))

Bende kompozisyon ödevini verdim , buyurun hocam yaparsam alası olur tarihi yanlış duymuşuz dedim =)

kaldı ki en sevdiğim ders kompozisyon belki bilmezsiniz maa bu konuda sizden önce arkadaşlar arasında 1.seçildim =)

Hoca ile yıllar sonra 5 yıl  sonra görüştüm ve birtek ben aramışım yıllar sonra =)

Hayat bu =) baktım hoca beni sürekli es geçiyo vefakar olmanın luzumu yok dedım =)) ve aramaktan vazgeçtim =))

Şuan en sevdiğim iki hoca ile görüşüyorum =) hatta onlarla görüşünce kendimi yaşlanmış hissediyorum =) Çünkü enson biri bekar biri çocuksuzdu =)

Şimdi biri evli ve iki çocuğu var , diğerinin ise dört çocuğu

ISIK abla önemli olan yeğenimim bu duruma bakış açısı =) Şayet o unuttuysa  yada anladıysa,

şikayet gereken yere de arz edilmiş zamanla öğretmanlerde (değerli öğretmenlerimiz tenzih)  özür dilemeyi öğrenir =)

Yada değerli öğretmenleri incitebilir düşüncesi ile şu şekilde ifade edeyim ;

Bazen makam sahibi attan inip  , eşeğe binebilir =) yada binmesini öğrenebilir =) bilmiyorsa bu onun cehaleti değilmi ama ?

Buarada değerli asmer in sözü çok hoş isabet olmuş =)

 

Bu mesaj, Z.SARI tarafından, 22.01.2010 21:27:56 itibariyle düzenlenmiştir.
Yanıt: şikayetimi arz ederim...
2010/02/20 11:32
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

merhabalar ışık hanım ve yorum  yazan herkes...olayı okuyunca bir sınıf öğretmeni olarak acizane ben de birşeyler yazmak istedimm..

  sınıf öğretmeni olmak ğretmenlik mesleğinin en zor branşı ve bence en önemli öğretmenlik branşı...ama bir o kadar da eğlenceli,zevkli ve hzuur verici..ayrıca çok ta yorucu..bir günde okulda sayısız olayla karşılaşıyorsunuz..o küçücük bedenlerin içinde kocaman dünyaları görmek çoğu zaman şaşırtıyor bizi..bazen gülüp bazen hüzünleniyoruz çocuklarla...

  bahsettiğiniz olay bir çocuk için çok büyük bir yaşantı...o sınıf öğretmeninin yaptığı ise saçmalığın daniskası...büyük çoğunluğu sınıf öğretmenliği mezunu olmayan eğitim fakültesinin önünden yolu bile geçmemiş insanları bir dönem sınıf öğretmeni olarak atayan milli eğitimimizi esefle kınıyorum çocuk psikolojisinden anlamayan eğitim formasyonu olmayan çoğunluğu baytar,su ürünleri,fen edebiyat,kütüphanecilik vb. bölümlerden mezun olmuş kişiler bir dönem sınıf öğretmeni olarak atandı..muhtemelen de o  bey bu baytarlardan biridir...

   çocuklar arasında ayırım yapmak bir sınıf öğretmeninin yapacağı en büyük haksızlıklardan biri..çünkü onların ruhunda drin izlr bırakabiliyor yaşadıkları en ufak olay bile..onun için çocuğunuzun ruhunda derin izler bırakmaması için bu olayı tatlıya bağlamanızı tavsiye diyorum çünkü uzun yıllar sonra bile o öğretmeni ve arkadaşını nefretle anacaktır muhtemelen ..

Yanıt: şikayetimi arz ederim...
2010/02/21 20:02
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! 8.7 (2 oy)

İradesini kötüye kullanabilecek insanları iyiye güzelliğe yönlendirme faaliyeti eğitim olarak tanımlanmaktadır. Bu süreçte de önemli rol oynayan aileden sonra şüphesiz eğitimcilerdir. Eğitim faaliyetlerinde bulunan kimsenin bu vazifesini ifa ederken bunu zorba icbar şeklinde yapması faydadan daha ziyade zarar getirecektir.Çocukları döverek dayak atarak veya zorlama şeklinde eğitmeye çalışmak ACZİN TEZAHÜRÜDÜR.
Kuvvete zorlamaya dayanan eğitimcilerin, insanlar üzerindeki tesiri geçicidir. Korkutarak bir zaman saltanatlarını devam ettirseler bile, sürekli devam ettiremezler.

Bu şekilde davranan öğret (emeyen )men öğretmen müsveddesinin bu davranışını bir eğitimci olarak kınıyorum.


HERKES KENDİNDE OLANI SATAR

Hz. İsa, bir ara Peygamberliğini inkar eden Yahudilerin arasına girdi. Kendisine kötü sözler söylemeye başladılar. O ise, bunlara karşı iyi davranıyor ve tatlı konuşuyordu.
Yakınlarından:
Onlar, sana karşı kötü söylüyorlar. Sen ise, hala iyi söylüyorsun, diyenler oldu.
İsa Peygamber:
Herkes kendi malını satar... diye karşılık verdi.
İnsan, ancak kendinde olan nitelik ve özelliklere uygun davranır.
 

Bu mesaj, gunduzalp tarafından, 21.02.2010 20:04:07 itibariyle düzenlenmiştir.
Yanıt: şikayetimi arz ederim...
2010/02/22 18:49
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

peygamberler ve onların varisi olan veliler en güzel eğitimciler...Eğiitimcilerin onları örnek alması gerekiyor terbiye metodlarını iyi incelemek lazım

Abonelik Bilgisi Abonelik
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: betparkgiris, ciddiAdam, betsatyeni, superbetin, ylmazbakr,
Son Oturumlar: