Seneler evvel, sitede yer alan müzikler için hak sahiplerince uyarılar alıncaya dek, telif hakları meselesini çok da dikkate almamış olduğumu anladım. Bu uyarılardan sonra içten içe müziklere küsmüş ve artık onları eskisi kadar önemsememeye başlamıştım. 
Ve, ta aylar öncesinden oluşturmaya niyetlendiğim bir konuyu, nihayet başlatıyorum.  Bu konuya benzer olarak, daha önce, "Özellikli Eserler Dizisi " sunulmuştu.
İkincil Özellikli Eserler
Hüseyin Goncagül, neşeli, yerinde duramayan, enerjik, cıvıl cıvıl bir sanatçı. Tatlı, şirin konuşması ve sunumu da keyif verici. Aslında Hüseyin Goncagül'ün programlarını pek dinleyebilmiş birisi değilim. Dikkatimi çeken, denk geldiğim birkaç programından sonra, onu takip etmek istediysem de, programının yayın süresi sona erdiği için, bundan mahrum kalmıştım.
Hüseyin Goncagül
Önceden, beni heyecanlandıran "özellikli" müzik eserlerini ayrı ayrı sunuyordum. Sonradan bunların derli toplu olarak bir konuda toplanmasının daha yerinde bir yaklaşım olacağına kanaat getirerek bu konuyu oluşturmuş bulundum. Bundan sonra da keşfedeceğim ve dinlemeye doyamayacağım eserleri de bu başlık altında sunmaya çalışacağım.
Özellikli Eserler Dizisi
Zaman önce, ihtar aldığımız için mp3 biçimindeki ses dosyalarının bulunduğu birçok konuyu pasifleştirmiştik. Mehter Marşları konusu da onlardan bir tanesiydi. Günler önce, Android kullanıcı adlı üyemiz, Youtube sitesinde yer alan mehter marşlarından oluşan çok sayıda parça hazırlamış, ancak malesef ki mp3 formatına dönüştürmüştü.
Seneler önce Konya'dayken, yılın belli dönemlerinde düzenlenen bir dizi etkinliklere elimden geldiğince katılmaktaydım. Geceleri açık hava alanında değerli sanatçılar sahne almakta; ancak ciddi anlamda ilgili bir seyirci bulunmamaktaydı. Havaların güzel olması sebebiyle geziye çıkmış, oradan geçen çok sayıda kimse bir süreliğine ilgileniyordu.
Ömer Karaoğlu
Daha önceden gelen istekler ve verdiğim söz üzerine, askere gider ayak; arşivimdeki en beğendiğim müziklerden, yeni bir derlemeyi sunuyorum. Her ne kadar, "Enstrümantal " bir seçki olsa da; "New Age, Fusion " başta olmak üzere, daha başka türlerden örneklere de yer verildi.
Enstrümantal (Sözsüz) Müzik Antolojisi
Birçok ülkeden, çok sayıda sanatçının çalışmalarından örnekler alınarak oluşturulan, Buddha Bar adıyla sunulan derleme albümleri serisi; başka müzik kültürlerinden seçkin eserler dinlememize imkan tanıyor olması anlamında, takdire şayan bir proje.
Buddha Bar (8 Albüm)
Birol Yayla ve Şenol Filiz'in bir araya gelmesiyle oluşan Yansımalar ; genel olarak sakin tempolu, dinlendirici, nitelikli müzik üreten ve bu anlamda oldukça başarılı eserlere imza atan bir gruptur. Çalışmalarında her daim manevi bir atmosfer, bir derinlik hissedilmektedir. Keyifli dinlemeler...
Nusrat Fateh Ali Khan, Qawwali müziğinin en önemli temsilcilerinden; aynı zamanda kendisini batıya sevdirmiş, Pakistanlı bir sanatçıdır. Yıllar önce, internetle ilk tanıştığım zamanlarda Nusrat Fateh Ali Khan'ın müzik çalışmalarını uzun süreyle araştırmıştım. Mesela, "Haq Ali Ali" adlı uzun soluklu eserini günlerce araştırmış; en sonunda pes etmiştim.
Nusrat Fateh Ali Khan
Eşref Ziya ile ilgili bir anımı nakledeyim...  Üniversiteye başladığım ilk sene (1999), özel bir yurtta kalmıştım. Okul başlayalı haftalar olmuştu... Eşref Ziya'nın Konya'ya geleceğini öğrendim. Konsere gitmek istiyordum... Ne var ki konser geç saatte başlıyordu (hatırladığım kadarıyla saat 22'de). Beri yandan yurda son giriş saati 22:30 idi.
Eşref Ziya
Kendine has müzik çalışmaları ve ses tonuyla biraz farklı bulduğum; ama sevdiğim bir isim, Hasan Sağındık. Alışılagelenin dışında çok sayıda eserini heyecanla tanımışımdır. En çok "Adamlar" albümünü dinlemişimdir.
Hasan Sağındık (Diskografi)
Ve, aylar sonra bir başka diyardayız... Dünyanın dört yanından şarkılar ı dinletme amacında olan bu yolculuğumuzun üçüncü durağında İran'a gidiyoruz... Listede ağırlıklı olarak geleneksel İran müziklerine yer verildiyse de, modern örneklere de rastlamak mümkün. Yüzü aşkın eseri içeren bu liste, özenle seçildi.
Müzik ile Dünya Turu - 3: İran Müzikleri (World Journey with Music - 3: Persian Music)
Yıllar önce (sanırım 2001'de) Konya'da iken, Marmara Müzik'ten çıkan eserlerden derlenen "Marmara'dan Ezgiler" kasedini satın almıştım. Birkaç isim dışında, albümdeki sanatçıların tümünü tanıyordum. Tanımadığım isimler Mürsel Işık, Hüsrev Hatemi ve Metin Haboğlu idi.
Mürsel Işık (Diskografi)
Bir müzik yapımcısı olan Magnatune , kendi yapımlarının internet üzerinden, dinlenebilmelerine imkân tanımaktadır. Böylece kullanıcılar, eserleri dinleyerek satın alabiliyorlar.
Online Müzik Seçkisi (Magnatune)
Ramazan ayı başlarından beridir, Abdulkadir Şehitoğlu 'nun "Elveda ", "Sığın Yüce Allah'a " ve "Yalvarış " adlı ilahi albümlerini eklemeyi tasarlıyordum... Ramazan ayı sonlarına nasipmiş. Abdulkadir Şehitoğlu , aynı zamanda Ankara, Hacı Bayram Camii İmam-Hatibidir.
Abdulkadir Şehitoğlu
Şirketimizin iki çalışanının davetiyle, şirketimiz genel müdürü, çalışanları ve çalışanların eşlerinin katılımıyla bir iftar yemeğinde bir araya geldik. Tabi, küçük Elif Hanım ve Samet Bey'i unutmamak gerek. Tarih : Eylül 2007 Yer : Ankara
Yıllar önce Mustafa Demirci ve Mehmet Emin Ay 'ı ayırt etmekte hayli zorlanırdım. Bugün bile, bazen zorlandığım oluyor. Birbirlerine bu kadar benzeyen bu güzel sesler, ne kadar iyi ki, hayli nitelikli eserlere imza atmışlar ve atmaya devam ediyorlar. Sanatçıların, beraber ve ferdi olarak çıkardıkları çok sayıda albümleri bulunmaktadır.
Mustafa Demirci & Mehmet Emin Ay
5-6 yıl önce (2001 idi sanırım) tiyatro kursundayken tanıştığım Ayhan Yurdagül'ün bağlama çaldığını gördüğümde pek şaşırdım. Üstelik türkü de okuyordu. Bu meziyetini daha önce bilmiyordum. Ve onunla, bir anlamda hazırlıksız bir kayıt gerçekleştirdik. "Mozaik " olarak adlandırdığımız bu kaydın bazı kısımlarını düzenledim ve işte huzurlarınızda...
Mustafa Cihat'ın, ezgilerinin kendine has, özgün bir özelliği var. Bunu, tüm eserlerinde hissetmek mümkün. Mustafa Cihat, müzik çalışmalarının yanı sıra, başarılı yapımlara da imza atmış bir isimdir. Mesela, Hasbelkader Sitesi (Tiyatro, Komedi), The İmam (Film) gibi projelerin gün yüzüne çıkmasında pay sahibidir.
Mustafa Cihat (Diskografi)
Bir anlamda doğaçlama olarak yapılan "Türkülerimiz ve Biz" isimli bu kayıtta; konuk olarak katılan ve uzun zamandan beri türkü ve bağlamayla ilgilenen Serdar Güzelel Bey, birçok güzel türküyü, sesi ve sazıyla canlı olarak söyledi. Konuk: Serdar Güzelel Sunan: Mustafa Birgin Tarih: Eylül 2007
Dünyanın dört yanından şarkılar ı dinletme amacında olan bu yolculuğumuzun ikinci durağında Arap ülkelerine gidiyoruz... Biraz da dinleyenlerimizden gelen istek üzerine, bu ülkelere erkence geldik. Modern Arap müziğinin yanı sıra, geleneksel Arap müziğine de önemli bir pay ayrıldı. Yaklaşık yüz şarkılık bu liste, titizlikle seçildi.
Müzik ile Dünya Turu - 2: Arap Ülkeleri (World Journey with Music - 2: Arabic Countries)
Bilinmeyen Eser Bu muhteşem eseri bugün keşfettim.... Defalarca, ardarda dinledim  ve dinledim... Sonunda mp3 çalarımın pili tükendi... Ama doyamamıştım... 
Özellikli Eser: Bilinmiyor
Dünya müziklerini çok sevdiğim ve sevmenizi istediğim için; istedim ki, müzik eşliğinde bir dünya turuna çıkalım. Herbir ülkede biraz konakladıktan sonra, yolculuğumuza devam edeceğiz. Böylece, dünyanın dört yanından şarkılar ı tanıma ve dinleme olanağına sahip olacağız.. Başlangıç noktamız Türkiye.
Müzik ile Dünya Turu - 1: Türkiye (World Journey with Music - 1: Turkey)
Arşivimden, en beğendiğim New Age müzik tarzındaki eserlerden örnekler sunuyorum... Aslında, kesin tanımlamayla "New Age " demek güç; zira, arşivimdeki albümleri tasnif ederken bir kategori seçmek durumundayım. Tereddüt ettiğim albümleri, en yakın eşleşen kategoriye ekliyorum.
New Age Müzik Derlemesi
Daha çok "Ey Allah'ım " albümleri serisiyle tanınan Savni Sami Özer 'in; "Ey Allah'ım " 1, 2, 3 albümlerini ve birtakım canlı performans videolarını sunuyorum. Savni Sami Özer 'in "Ey Allah'ım" albümlerinde, genellikle ritmik melodiler ön plândadır.
Savni Sami Özer (İlahiler)
"Gönül Dili" albümünün yeni çıktığı zamanlardı; sanırım 1998 yılı. Marmara FM'de "Seyrimde Bir Şehre Vardım " adlı eseri dinlemiş ve içim içime sığmamıştı.  İlk fırsatta, devamlı kaset satın aldığım İdris Abi'ye uğradım.
Erkan Mutlu
Hatırlıyorum da, "Nereye Kadar" albümünün çıktığı günlerde, "Allah Sorar" adlı parçayı Marmara FM'de dinlemiş ve hayli heyecanlanmıştım... Ve, ilk fırsatta albümü temin ederek, defalarca dinlemiştim. 
Aykut Kuşkaya (Diskografi)
Arşivimdeki dünya müziklerinden, çok beğendiklerim arasından oluşturmuş olduğum bir seçkiyi sunuyorum. İçersinde, dünyanın dört yanından şarkılar ın yer aldığı bu enfes dünya müzikleri örneklerini dinlerken, sizlerin de heyecanlanabileceğinizi zannediyorum. Keyifli dinlemeler...
Dünya Müzikleri Seçkisi
Zaman önce hayli bir çaba sarfetmiştim, Hamza Şekur'un müziklerini elde etmek için. Bir zaman önce, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Bütün Diller O'nu Söyler" kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde, Suriye'den Hamza Şekur ve ekibi gelmişti. Ben de gidenlerden olma bahtiyarlığına ermiştim.
Hamza Shakkur & Ensemble Al Kindi - Sufi Music of  Damascus
12
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami, australiaescortspage,
Son Oturumlar: