Senelerdir özellikle dinleme boyutuyla İngilizce ile hemhal olan bir kimseyim.
Yaklaşık bir yıl evvel yeni bir şey denedim ve bir diziyi sırf İngilizce olarak izlemeye karar verdim. Bunun için Lost dizisini izlemeye başladım.
Birinci turda dizi bölümünü normal İngilizce olarak izliyordum.
İkinci turda dizi bölümünü İngilizce altyazılı olarak, her bir cümle ekrana geldiğinde videoyu duraklatıp cümleyi anlamaya çalışıyor ve bilmediğim kelimelere sözlükten bakıp onları not ediyor ve öğreniyordum.
Üçüncü turda ise, dizi bölümünü görüntü olmadan sade sesli olarak dinliyordum.
Sonuç olarak, 40-45 dakikalık bir dizi bölümü için toplamda 3-4 saat vakit harcıyordum. Tabi kelimeleri öğrenmek için harcadığım ek süre buna dahil değil.
İlk sıralar, her bir bölümde ortalama 30-40 adet bilmediğim kelime ile karşılaşırken, sonlara doğru bu sayı 10 'un altına indi.
Ve aylar sonra 100 'den fazla bölüme sahip olan diziyi bitirmiş ve 1500 'den fazla bilmediğim kelimeyi öğrenmiş oldum.
Bilmediğim bu kelimeleri eğlenceli bir şekilde öğrenebilmek için, yıllar evvel geliştirdiğim VaV adlı bilgisayar uygulamasını kullandıysam da, bir süre sonra bana yetmediğini ve geliştirilmeye gereksinimi olduğunu hissetmeye başladım. Ancak eskide kalmış VB6 programlama dili kullanılmış olduğundan, onu geliştirmek çok zahmetli ve kısıtlı olacaktı. Zaman alan düşüncelerden sonra, web ve mobil cihaz destekli, önü açık yeni bir projeyi geliştirmeye koyuldum.
vav.mbirgin.com adresinden yayına giren bir nevi oyun gibi olan bu proje, aylar sonra umduğumun ötesinde özelliklere kavuşmuştu. Bilhassa zorlanılan kelimeleri tespit edip onları daha sık sorması, kelimelerin daha kolay öğrenilmesine yol açmaktadır.
Bir diğer ve heyecan verici özelliği ise, hata yapılan veya favori kelimelerden sesli-müzikli bir MP3 dosyası üretmesidir. Öğrenici, bu müzik dosyasını bilgisayarına, telefonuna, mp3 çalarına indirip her yerde dinleyebildiği için, kısa sürede oranca az bir zahmetle kelimeler öğrenilebilmektedir. Doğrusu ben çok faydasını gördüm ve görmeye devam ediyorum.
Aylar evvel, VAV projesi henüz yeni sayılırken yapmış olduğum sesli tanıtım için: Enlem ve Boylam 71 (Temmuz 2014)
|
Bu arada yeni bir deneye kalkıştım. vav.mbirgin.com 'a yeni İngilizce kelimeler ekleyip, tekrarlarla öğrenme durumumu ölçeyim dedim. Yani kelimeler için ayrıca özel hayali ilişkilendirmeleriyle uğraşmayacaktım.
Yeni kelimeleri düzenli olarak her gün 1-2 kez turladığımda, bir hafta sonra kelimelerin büyük bir oranını öğrendiğimi gözlemledim. Tabi vav.mbirgin.com 'un hata yapılan kelimelere öncelik tanıması hayli faydalı oluyordu. Üstüne bir de hatalı kelimelerden sesli-müzikli kelimeler oluşturup onları mp3 çalarımda tekrarlı dinlemem, keyif ve kolaylık katıyordu.
Bana mı öyle geliyor acaba deyip kontrol ettim. Ve gördüm ki, 1-23 Nisan 2015 tarihleri arasında, vav.mbirgin.com 'daki hesabıma 230 adet İngilizce kelime eklemiş ve büyük oranda öğrenmişim. Bu, günde 10 adet kelime demekti.
Tabi ilgilenilen kelime sayısı arttıkça eskileri hatırlamak zorlaşabilirdi... O yüzden ilgilendiğim tüm kelimeleri ortalama 10 günde bir baştan sona turluyorum. Misal şu anda 2600 'ü aşkın kelime ile ilgileniyor ve 200 'ün altında hatalı kelimem bulunuyor. Yani genel hata oranım % 10 'un altında. 2-3 ay evvel hata oranımın %30 'un üzerinde olduğunu hatırlayacak olursam, düzenli tekrarın ne denli yararlı olduğunu rahatça görebiliyorum. (Güncel istatistik: m1gin)
vav.mbirgin.com 'da kelime eşleştirme oyunu oynarken, bazı kelimeleri hızlıca eşleştirebiliyorken; bazı kelimelerin karşılıklarını hatırlamam biraz zaman alıyordu.
Ve, birkaç gün evvel aklıma bir fikir geldi... Her bir kelimenin kaç saniyede hatırlandığı bilgisi veritabanına kaydedilip, geç hatırlanan kelimeler için bir önceliklendirme yapılabilir miydi acaba? Öyle ya, 1-2 saniyede eşleştirilen kelime oyuncuya kolay geliyor olmalıydı. O yüzden eşleştirimi için 5 saniyeden fazla zaman geçen kelimelere öncelik tanımak, kıvraklığı da arttırabilirdi sanki.
Ve bugün bu anlamda bir adım attım. vav.mbirgin.com şimdilik sadece eşleşme sürelerini not edecek...
Belki sonra bu bu veriyi kullanan özellikler geliştirmeye çalışıp kendi üzerimde deneyip sonuçlarını görebileceğim. :)
Not: Projeye denek kabul edilir. :)
|
Aradan ne kadar zaman geçse de saygı duyduğum ve yaptığınız çalışmaları hayranlıkla karşıladığım birisiniz.
Vav uygulamasıda en başta bu kadar gelişmiş değilken, zamanla daha da fonksiyonel oldu.İçten içe şuan ki halini alana kadar daha ne gibi eklemeler yapabilir diye bekliyordum.
Şuan da beni ençok cezbeden kendi seçtiğim kelimeleri arkafon da müzik eklentisi ile birlikte mp3'e dönüştürebilmem oldu.Bu özelliği olusturalı uzun zaman geçmiş olmasına rağmen, dün 20 kelimelik bir mp3 indirdim ve yine "vayy!!!" dedim :)
Bana kelimelerle düzenli ilgilenmek başta zorlayıcı geliyordu..şu sıralar daha bir hayatıma oturttuğumu hissediyorum.Bu anlamda Vav'da kelimelerinzi mp3'e çevirip dinlemenizi tavsiye ederim.
Zor olan kelimeleri çağrışımlarla pekiştirme yöntemininde işe yaradığını düşünüyorum..bazı kelimelerde tıkanma olabiliyor ama..Hatta birkaç örnek yazayım..şuan kendi bakış açımla yaptığım çağrışımlar var fakat daha farklı neler olabilir merak etmiyorda değilim..karşılıklı fikir paylaşımı yaparsak daha etkili olacağını düşünüyorum.
|
Çağrışımlarla, yabancı kelime öğrenimini pekiştirme yöntemi, hayli işime yaradı ve kendi yaptığım çağrışımlar ve örnek cümlelerden birkaç tanesi :
İlave Bilgi: Tablonun resmini aktarırken üst başlıkları almamışım.
Üst başlıklar sırasıyla; kelime, anlamı, hatırlatıcı, örnek cümle
|
Merhabalar efendim,
Uzun bir aradan sonra buralardayım..:)
Efenim, sadede gelip özellikle bu bölümde olmamın sebebini paylaşayım :) İngilizce öğrenme macerası bundan epey bi yıl önce- tam olarak tarih hatırlayamıyorum- başladı. Bu grupla direk ilgisi var bu maceranın..:) Grup üyelerinden Sevgili citizen le çok da eşi görülmemiş bir şekilde ilk temellerini attık .:) citizen le bu grupta tanışmıştım ve bana gönüllü olarak İngilizce konusunda yardımcı olmuştu..:) bir hotmail hesabı üzerinden -ozaman lar facebook falan yok tabi- e mailleşerek başladık..:) Sevgili citizen ve kırmızı kalemi ilk hocam oldu... Buradan ona tekrar teşekkürlerimi ileteyim :)
Bir ders kitabım vardı.. Ona alıştırmaları gönderiyor O da çalışmaları gözden geçirip bana geri gönderiyordu..:) maiilerde gerekli açıklamaları yapıyordu.. Böyle başladı macera..
Sonrasında net üzerinden birkaç hocanın videolarıyla devam ettim... Bu çabalarım çok da düzenli ve sistemli olamadı çoğu zaman. Şimdilerde Sosyoloji Lisansı açıköğrtimden bitirip de Yüksek Lisans yapmaya karar verdiğimde YDS sınavına hazırlanma durumu ortaya çıktı..:)
Tam da böyle bir süreçteyken birgin' in projesinden haberdar oldum.. Oldum olası bayılırm yeni şeyler denemeye:)) Baktım kendileri denek arıyor.. Kaçırmayım dedim.. Yeni öğreneceğim kelimelerin İngilizce serüvenime mutlaka katkısı olcaktır:)
Evet efenim ben hazırım.. Başlayabiliriz.:))
|
Hoş geldiniz asmer, Denek olma kararınız hayırlı olsun.
İlk olarak vav.mbirgin.com 'a girip üye olunuz. Ardından oturum açıp yeni bir wordset (liste) oluşturup bağlantısını bana bildiriniz.
İngilizce ile sınavlara yönelik olarak ilgilendiğiniz için, başlangıç için YDS, TOEFL gibi sınavlarda en çok çıkan 300 küsur kelimeyi (çoğu Melik Duyar'ın hafıza setinde bulunuyor) listenize yükleyeyim... Normalde kelimeler tek tek eklenebiliyor. Çoklu ekleme özelliğini yakında oluştururum inşallah. :)
Sizden, 30 gün süreyle her gün onları turlamanızı isteyeceğim... Bunun için günlük 20-30 dakika ayırmanız gerekebilecektir.
Günlük olarak kelimelerinizle oynamayı bitirdiğinizde, hata yapılan kelimeler için, sesli-müzikli kelimeler oluşturup birkaç kez dinleyiniz.
Kelimeleri öğrenme oranınıza bağlı olarak, günler ilerledikçe listenize yeni kelimeler ilave edebilirim. Bakalım Temmuz ayı sonundaki durumunuz ne olacak?
Hatta durumunuzun daha kolay takip edilmesi açısından haftada bir istatistiklerinizi buradan paylaşabilirsiniz.
Başarı dileklerimle...
|
İşlem Tamam..
Bu sistemi kullanacak arkadaşlar için adımları tekrar edeyim.
Önce http://vav.mbirgin.com a kayıt oldum.
Sonra Giriş yapıp Login Sekmesinden My Wordset / Edit My wordset bölümünden kendime bir wordset (liste) hazıladım.. bu bana özel kelimelerin yükselnmesi için gerekli sanırım..:)
Asmer olarak başlığını belirledim bu listenin adını ... hatta hızımı alamadım bir de Asmer 1 diye bir liste daha açtım
http://vav.mbirgin.com/?c=wordsetitem&idset=161 Listenin bağlantısnı şimdi size veriyorum.. Çünkü listeye tıklayınca
No items found. Try another wordset. uyarısını alıyorum ...
Peki artık oluşturacağınız kelimeleri bekliyorum. Önerdiğiniz gibi güne 30 dk ayırıp her hafta istatistik sonuçlarını yayınlayacağım..:)
Haydi Bismillah :)
|
Zehir gibi öğrencisiniz ey asmer!
Bilmiyorum, belki ilk günün heyecanın etkisidir ama istenenden fazlasını yapıyorsunuz...
Bu iştahınızı korursanız, korkarım kısa süre sonra size İngilizce kelime yetiştiremez hale geliriz.
Ve sözünü ettiğim kelimeler listenize yüklenmiş bulunuyor.
Listenizdeki kelimelerle oynamak için istatistik sayfanızda yer alan ilgili listenin yanındaki "Play" linkine tıklayıp kelimeleri, Türkçe anlamlarıyla eşleştiriniz.
Son oturumda hata yaptığınız kelimeleri listelemek için "Mistakes (Session)" alt menüsünü kullanabilirsiniz.
Sesli-müzikli kelimeler oluşturmak için ise "Musical Words" alt menüsünü kullanabilirsiniz.
İlk gün için hatalı kelime oranının %100 olması normaldir. Telaşlanmayınız.
|
1.gün :)
|
|
2015/06/28 3:20 - Güncelleme: 2015/06/28 4:51
|
|
Evet Kelimeler Listemiz hazır..:) Şu şekide görünüyor.. İstatistiklere tam 336 kelime eklenmiş Asmer Wordset e..
Şimdi bu kelimelere hiç bakmadan PLAY tuşuna basıp başlayaalım bakalım.. Başlangıç seviyesine bakalım.. Sonraki haftalarla karşılaştırma yapabilmek için bu önemli tabi..:)
% 100 yanlış olsa da telaşlanmayım öyle mi :)) Peki ..:)
Evet baylar bayanlar..:) Kelimelere çalışmadan ilk gün istatiğimiz böyle..:) 223 yanlış...
Haftaya görüşmek üzere :)
|
Asmer'in işine yarayabileceğini düşündüğüm birkaç ek bilgi vermek istiyorum.
1. till : kadar, dek bu örneği ele alalım.Üzerine çift tıkladığımızda sol köşede yıldız, sağ köşede gördüğümüz simge beliriyor.
2- Sağ köşedeki i simgesine tıkladığımızda aşağıdaki sayfa geliyor.Burada kelimenin anlamı, örnek cümleler vs. istatistiği çıkıyor ve kelimeyi buradan düzenleyebiliyoruz.Şu da çok hoş, eğer kelime sistemde başka birinde mevcutsa tekrar eklemeye gerek kalmadan Add to kısmından kendimize ait Wordsetlerden birine ekleyebiliyoruz :)
3- Sol üst köşede ki yıldıza tıkladığımızda ise o kelime bize ait Bookmarks'ın içine kaydoluyor.."till" enbaşta yerini almış.
Buda bize çokça hata yaptığımız ve dinlemek istediğimiz kelimeleri oluştururken kolaylık sağlıyor..Mp3'e çevirme kısmına gelindiğinde Select Words'te Bookmarks'ı seçtiğimizde en başta istediğim "till" kelimeside MP3'te yeralmış oluyor.
|
Merhabalar
Misti resimli anlatımlarınla Bookmars kullanımını çok güzel anlatmışsınız. Şimdilerde ben de yıldıza tıklayarak zorlandığım, inatla ezberleyemediğim kelimeler için bookmarks özelliğini kullanamya başladım. Çok Teşekkürler. Bu arada çağrışımlı kelime hikayeleriniz varsa başka onarı da eklemenizi rica edicem
Günde 30 dk ayırarak kelimeleri tekrar ediyorum şimdilik. Henüz mp3 olarqak dinlemeye bile fırsatım olmaaışken bile hissedilir derecede bildiğim kelime sayısı arttı.
Devam bakalım :)
|
Rica ederim asmer işinize yaradıysa ne mutlu...Tabi ki eklerim :)
İşinize yaradı mı, kelimeleri kolaylaştırdı mı ezberlemede ? Ezberlemede zorlandıklarınız olursa burada paylaşın hep beraber çağrıştırıcılar bulalım, eğlenceli de olur hem :)
Kelime |
Anlamı |
Hatırlatıcı Kelime |
Örnek Cümle |
prejudice |
önyargı, yargı |
judo / parajüd |
onun judo'ya karşı önyargısı vardı. |
reconcile |
uzlaştırmak, barıştırmak |
racon |
raconumuz insanları uzlaştırmayı,barıştırmayı gerektirir. |
injuries |
sakatlıklar |
in-jüri-sakatlık |
yarışmayı kazanabilmek için jüri üyelerinden birini sakatlamıştı. |
indigenous |
yerli, doğal |
endip(teki) gen |
yerli ve doğal olmayan ürünlerin (indi)genlere zararı büyük.. |
remand |
hapiste tutmak |
sevimli Manda Re :) |
Güney Amerika da (Re) adında (Mand)a resmen bir hapiste tutuluyor. |
tramp |
serseri, berduş; gezinme; yürüyüp geçmek |
trampet |
serseri, berduş bir adam elinde Tramp etle yanımızdan yürüyüp geçti. |
disrupt |
dağıtmak, aksatmak; altüst etmek |
düstür |
adam yine düstru(pt)nu bilmeyip herşeyi dağıttı, aksattı, altüst etti. |
fortune |
şans, talih |
fırtına |
Adam o kadar şanslı, talihli ki memlekete vardıktan sonra fırtına çıktı. |
bushes |
çalılık |
başkan bush |
başkan Bush(es) çalılıkların arasında gizlenerek insanları gözetliyormuş. |
|
MErhabalar
Öncelikle misti, çok teşekkürler kelimeler ve hikayeleri için.. Kelimeler Asmer Wordset te olmyan kelimeler. Extradan oldu:)
Birbirine yakın kelimeler var evet karıştırdığım onları birara yazaym hikayelendirelim..:)
Şimdi gelelim benm bir haftalık çalışmamın sonuçlarına
Vav tekniğinde kelimeler öğrenirken yanlış yaptığınız kelimeleri üstüste 5 kez doğru bilmeden doğru hanesine yazılmıyor:) Bu demekki kelimeyi şansa değil % 100 öğrenmeden yanlış hanesinden gitmiyor kelime..:)
En son istatistiği ekeleyeim. İstatistiğe göre bana verilen kelime sayısı 338. YAnlış kelimelerim 240 a kadar düşmüş..:) Bu demektir ki; bir haftada öğrendiğim kelime sayısı : 338-240= 98
Söz sizde birgin...:) Değerlendirmelerinizi ve önerilerini bekliyorum :)
|
Bir hafta için (ve özellikle ilk hafta için) 98 kelime çok iyi ey asmer...
Bununla beraber ben, iyice oturmuş oldukları anlaşılan ("Word Difficulties" göstergesinde yeşil olan) kelimelere baktığımda, %14 'lük bir oran (50 kelime) olduğunu görüyorum. .. Bu oran ilk hafta için iyi...
İlk günkü hatalı kelime sayınız 223 iken, günler sonra bu sayı 310'a yükseldi. Oran %100 olsa bile telaşlanmanıza gerek olmadığı yönündeki tenbihimi göz önünde bulundurduğunuz için, içiniz ferahtı tabi.
Hata grafiğiniz, günler içinde pik yaptıktan sonra düşüş yönüne geçti. Yani bu ilk haftada bu grafiğin hem zirveye çıkması hem düşmeye başlaması söz konusuydu. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde sadece aşağı yönlü bir seyir söz konusu olacağı için, aynı gayreti göstermeniz halinde kelime öğrenme hızınız artabilecektir..
Yani sonraki günlerde zaten daha evvelden turlamış olduğunuz kelimelerle ilgileneceğiniz için, 2. hafta için daha çok kelime öğrenmeniz olası...
Bakalım gelecek haftaya Word Difficulties göstergesindeki yeşil (easy) kısmın oranını %40 'a yükseltebilecek misiniz?
Bir de, söylediğinize göre, henüz sesli kelmeler özelliğini kullanmamışsınız. Özellikle günlük olarak kelimeleri turlamayı bitirdikten sonra, yanlış yaptığınız kelimeler için sesli kelimeler oluşturup birkaç kez dinlemeniz avantaj sağlayacaktır..
Başarılarınızın devamı dileğiyle...
|
Merhabalar,
Bu haftanın sonuçlarını ekleyeyim :) Bu hafta da çok fazla çok çalışamamama rağmen ezber kelime sayısı 100'e ulaştı... Gayet iyi..:)
Yani 15 günde 200 İngilizce kelime ezberlemiş bulunuyorum :) KAldı ki çok da istediğim gibi çalışamadım.. Ve öğrenme materyallerini tam olarak kullanamadım..:
İşte 2. hafta İstatistikleri :)
Bayram haftasına giriyoruz...:) Belki biraz aksayacaktır. Ama önümüzdeki 10 gün içinde 338 kelimenin tamamını bilmeyi hedefliyorum Bayram sonu Görüşmek üzere
İyi Bayramlar hepinize...
|
Selam asmer,
İlerlemeniz fena değil; ancak ben bu hafta için daha fazla kelimenin hakkından gelmenizi beklemiştim.
Acaba sesli kelimeler oluşturup onları birkaç kez dinlediniz mi?
Ek olarak yeni bir şey önereyim.. Türkçe karşılıkları olmadan ("Include meaning audio (if available)" onay kutusu boş olacak şekilde), sadece İngilizce sesli kelimeler oluşturun.
"Space Between Words: " değerini "10 seconds." yaparsanız, kelimeler 10'ar saniye fasılalarla yerleştirilirler.
Oluşturduğunuz sesli kelimelerinizi müzik çalarınızda/telefonunuzda dinlerken, her bir kelimeden sonra bırakılan birkaç saniyelik aralık süresinde, söz konusu kelimenin anlamını hatırlamaya çalışınız... Zorlandıklarınızı not edip anlamlarına tekrar bakınız.
Bu sayede, yoğun olduğunuzda ve bilgisayarla ilgilenemediğinizde de kelimeleri turlama şansınız olur.
Doğrusu buna benzer bir yöntemi ben çok kullanıyor ve oldukça geliştirici buluyorum.
Dahası, kelimeleri telaffuzlarından tanımamıza ve dinleme becerimizi geliştirmemize katkıda bulunuyor.
|
Sevgili asmer kulağımı çınlatmasa bu sayfadan haberim olmayacakmış 😃
Güzel günlerdi, insan isteyince neler yapıyor 😉
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana 💙
MaşaAllah lisans bitmiş, yüksek lisans hedeflenmiş, darısı başımıza 😊
Bu arada ey mbirgin! İngilizce için olan bu çalışmalarınızı biz zavallı germen dilleri ile uğraşanlar içinde bekliyoruz 😎
|
Kaçkı!
|
|
2015/08/17 23:39 - Güncelleme: 2015/08/17 23:46
|
|
Çoktandır sesinizi duymuyorduk... Hoş geldiniz citizen.
Hayırdır, English bitti; German mi başladı? Nereden esti?
Benden, İngilizce dışındaki bir dil için de benzer bir çalışma bekliyorsunuz demek... Hmm...
Yahu sizden kaçmazdı.. Nasıl oldu bu?
İyi de, vav.mbirgin.com projesi İngilizce ile sınırlı değil ki zaten... İstediğiniz herhangi iki dil için de uygulanabilr... Arzunuza bağlı olarak, Arapça-Almanca kelime çiftleri ekleyip onları bile öğrenebilirsiniz.
Bununla beraber, şunu belirtmeliyim ki, telaffuz ve sesli kelimeler üretme özelliği sadece İngilizce için geçerlidir...
Zamanla başka diller için seslendirilmiş kelime veritabanları elde edebilirsem, ilgiye bağlı olarak onları da etkinleştirebilirim.
|
Hoşbuldum, dönmeme asmer vesile oldu diyebiliriz.😌
asmer'le hasret gideriyorduk, buranın adı geçmezse haksızlık olurdu dimi ama 😉
3 yıldır çektğim Almanca, fakülte ile başladı ne yazıkki, İngilizce ve Almanca zorunlu dersler 😒
Artık "Q" harfinin yanında "Ä,ß" gibi alfabemize ait olmayan sembolleride kullanmaya başladım.
Bir zamanlar cengaver kardeşime Kur-an'ı Kerim'in Almancasını sormuştum, hey gidi günler hey 😊
Program hakkında hiçbir fikrim yok açıkcası, bu sefer kaçtı, yoğunluk mu dersiniz, yaşlılık mı dersiniz, yorgunluk mu dersiniz bilmiyorum 😄😄
Şuan yaptığım stajım sırasında incelediğim 200 yıllık Osmanlıca kitapların tozunu yutmuş olmamdan kaynaklanan bir zaman yolcuğu ile geçmişe gidip, teknolojiden kopmuş olmamda olabilebilir tabi! 😎😎😎
Fırsat bulup, programı incelemeyi umut ediyorum 😉
|
Yansı!
|
|
2015/08/18 1:00 - Güncelleme: 2015/08/18 1:03
|
|
Nasıl yani ey citizen? Siz Almanca bölümünde mi okuyordunuz?
Ben neden sizi Edebiyat bölümünde biliyorum?
vav.mbirgin.com 'u inceleyin tabi.. Siz kurcalayıp geribildirimde bulunmazsanız, sistemdeki açıkları bana kim yansıtacak?
Çalışmalarınızda başarılar dilemeye hazırlanmıştım ki, başlığınız dikkatimi çekti... Ne demek istiyor acep, deyip Google Amca'ya sordum... Meşgulmüşsünüz... Hadi o zaman size kolaylıklar dileyelim...
|
Allah iyiliğinizi versin, ne güldüm ey birgin
Hayır, Almanca bölümünde okumuyorum
Ya da her hangi bir milletin edebiyatı bölümünde
Sizce bir milletin edebiyatını öğrenmek beni keser mi???
Ben evrensel takılıyorum
Kafanız hepten karıştı sanırım
Tamam tamam daha fazla yormayayım sizi, Kaşılaştırmalı Edebiyat okuyorum
Ne olur "ne karşılaştırıyorsunuz?" diye sormayın, düşüp bayılırım
İşte öyle
Bütün edebiyat bölümlerini karması olan bir bölüm doğal olarak çok ağır oluyor, ne sosyal hayata ne de sanal ortama vaktiniz pek kalmıyor anlayacağınız.
O, eski, kurcalayıp eksikleri bulduğum günlere geri dönmem için en az bir yılım var inş.
Ve teşekkür ederim, sizede kolaylıklar dilerim
|
Bu son derece faydalı programınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Uzun zamandır ingilizce kelime ezberleme tekniklerini araştırıyordum. İşime çok yarayacak.
Yer imlerime şimdiden ekledim bile!
|
İlginiz için teşekkürler emirgulal
Doğrusu VAV benim çok işime yaradı! Günlük ortalama 20-30 dakikalık bir ilgi ile, şu an itibariyle 5000 'i aşkın İngilizce kelimeyi öğrenmiş bulunuyorum. (İstatistik: m1gin)
Aslolan düzenli bir şekilde kelimeleri tekrar etmektir. Listelerinizdeki kelimeleri öğrendiğinizi hissettiğinizde, listelerinize birkaç yeni kelime ekleyebilisiniz. Oyunda, listeleri bireysel olarak turlayabileceğiniz gibi bütün kelimelerinizle de oynayabilirsiniz.
Ancak ben bugün VAV 'ın, eleğe benzettiğim bir başka özelliğine değinmek istiyorum.
İlgilenilen kelime sayısı arttığında "Auto: Last 100 Words" adlı bir kelime listesi üretilmektedir. Bu otomatik listenin özelliği, ilgilenmeye başladığınız son kelimeleri barındırmakla beraber, aynı zamanda listede bulunan ama hata yapılan kelimeleri listede tutmasıdır. Diğer bir deyimle bu listeyi bir nevi elek gibi düşünebiliriz. Zorlanılan ve yeni eklenenen son 100 kelimeyi içinde barındırır. Biz bunları eledikçe (kelimelerle oynadıkça), öğrenilen (hata oranı azalan) kelimeler bu listeden silinir ve yerine yenileri gelir.
Bu yönüyle "Auto: Last 100 Words", dağarcığıma/listelerime yeni kelimeler eklemeye devam ettiğim sıralar bu listeyi günlük şekilde turlamaya özen gösterdim ve etkisini yakından hissettim. Yeni ve o an için yabancılık çekilen kelimelere aşinalık oluşturması ve muhabbet tesis etmesi bakımından önemsediğim bir listedir.
Sitemize hoş geldiniz bu arada...
|
Merhabalaar
Konuyu tekrar canlandırmak istedim; zira bu sefer ingilizce öğrenme konusunda işi sıkı tutma niyetindeyim.
Aslında ileriye dönük niyetlerim arasında bir yurtdışı seyahati de mevcut, bakalım
En son VaV Oyunu Hakkında birkaç bilinmesi ile işi kolaylaştıracak paylaşımda bulunmuşum. Ama görüyorum ki aslında buna gerekte kalmamış. mbirgin, Vav'da Help kısmında What and How başlığı altında sistemin çalışması ile ilgili bilgiler vermektedir.
Faydalı çalışmalarınızdan dolayı tekrar teşekkür eder ve azminizin yarısının bizde de olmasını temenni ederim.
|
|
|