Enlem ve Boylam 177 - Berceste Ayetler 6 [Arabic, English, Turkish]

Hello dear listeners, in this episode of Enlem ve Boylam I'll be presenting some verses from Quran, along with their Turkish and English translations.

Enlem ve Boylam'ın bu bölümünde, İngilizce ve Türkçe mealleriyle, Kur'an'dan berceste ayetelere yer veriyoruz.

Listen / Dinle: Enlem ve Boylam 177 (Mayıs 2023)

 

Berceste Ayetler / Verses from Quran

  1. Quran 4:135
    يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّهِ وَلَوْ عَلَىٰ أَنفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ ۚ إِن يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقِيرًا فَاللَّهُ أَوْلَىٰ بِهِمَا ۖ فَلَا تَتَّبِعُوا الْهَوَىٰ أَن تَعْدِلُوا ۚ وَإِن تَلْوُوا أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا
    O believers! Stand firm for justice as witnesses for Allah even if it is against yourselves, your parents, or close relatives. Be they rich or poor, Allah is best to ensure their interests. So do not let your desires cause you to deviate ˹from justice˺. If you distort the testimony or refuse to give it, then ˹know that˺ Allah is certainly All-Aware of what you do.
    Mustafa Khattab / The Clear Quran
    Ey iman edenler! Adaleti titizlikle ayakta tutunuz; kendiniz, anne babanız ve akrabanız aleyhinde de olsa, Allah için şahitlik eden kimseler olunuz. Haklarında şahitlik ettikleriniz zengin olsunlar, fakir olsunlar, Allah onlara sizden daha yakındır. İğreti arzularınıza uyup adaletten sapmayınız. Eğer şahitlik ederken dilinizi eğip bükerseniz ya da doğruyu söylemezseniz, muhakkak ki Allah yaptıklarınızı bilir.
    Bayraktar Bayraklı / Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Meali
  2. Quran 61:2-3
    كَبُرَ مَقْتًا عِندَ اللَّهِ أَن تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ // يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ
    O believers! Why do you say what you do not do? How despicable it is in the sight of Allah that you say what you do not do!
    Mustafa Khattab / The Clear Quran
    Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz Allah katında çok çirkin bir davranıştır.
    Kur'an Yolu Meali (DİB) / Kur'an Yolu Meali
  3. Quran 41:34
    وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ ۚ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ
    Good and evil cannot be equal. Respond ˹to evil˺ with what is best, then the one you are in a feud with will be like a close friend.
    Mustafa Khattab / The Clear Quran
    İyilikle kötülük bir olmaz. Sen, en iyi olanla karşılık ver! Bir de bakarsın ki seninle arasında düşmanlık bulunan kişi sanki candan bir dostmuş gibi olur.
    Bayraktar Bayraklı / Yeni Bir Anlayışın Işığında Kur'an Meali
  4. Quran 39:18
    الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ ۚ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ
    They are the ones who examine all words, then follow the best. These are the ones whom GOD has guided; these are the ones who possess intelligence.
    Rashad Khalifa / The Final Testament
    18. O kullar ki, sözün tamamını dinlerler ve en güzeline uyarlar: İşte Allah’ın kendilerine doğru yolu gösterdiği kimseler bunlardır; ve işte onlar, aktif akıl sahipleridir.
    Mustafa İslamoğlu / Hayat Kitabı Kur’an

Kaynaklar: quran.mbirgin.com

Künye

Hazırlayan ve Sunan: M. Birgin
Katkıda Bulunanlar / Teşekkür: Steve UK
Teknik Özellikler: Süre: 9 dk, Boyut: 21 MB, MP3, 320 Kbps, 48 KHz, Stereo
Fon Müzikleri:
Kevin_MacLeod_-_Impact_Prelude
Kevin_MacLeod_-_Eastminster
Kevin_MacLeod_-_Home_Base_Groove
Kevin_MacLeod_-_Winter_Reflections
MrDumBass_-_MyBassThinksITsAGtar
freesound.org [cc0]: 436677__kiluaboy__sunset-walk

Kur'an Karileri:
Mahmoud Khalil al Hussary
Mohammad Rashad al Shareef
Abdullah Basfar
Mishary Rashid al Afasy

Bağlantılar:

Bu sayfa, 31.05.2023 tarihinde yayınlanmış ve 666 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
Abonelik Bilgisi
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: Gakk, busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami,
Son Oturumlar: