Bilinmeyen Yolculuk

M. Nedim Yiğitbaş
Bilinmeyen Yolculuk

Kâğıdı kalemi eline alınca insan unutuverir her şeyi birden. Söylemek istediklerini ve anlatmak istediklerini samanlıkta iğne arar gibi aramaya başlar; tıpkı böyle bir durumdayken yazmayı bırakmayıp az da olsa, bir şeyler karalayayım dedim.

Her insanın kendine göre hedefleri ve beklentileri vardır. Bazen hedeflerimize doğru ilerlerken olumlu sonuçlar doğursa da bu durumun her zaman geçerli olacağını söylemek çoğu zaman imkânsız gibi bir hal alır. Olumsuzluklar dün olduğu gibi bugünde vardır ve yarın da olacaktır. Bu hayatın ta kendisidir. Her zaman olumlu sonuçlar bekleyemiyor insan; öyle ya da böyle, sonuçların iyi ya da kötü olmasını sağlayan da kişinin kendisidir yine. Bu bakımdan atılan adımların ne denli doğru olduğunu bilmeden ve düşünmeden atılacak bir adım, olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu yönden vereceğimiz kararları en ince ayrıntısına kadar irdeleyip öylece karar vermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bazen hiç düzelmeyeceğine inandığımız zamanlar olmuştur ve bunu aşmanın mümkün olmadığını düşünmüşüzdür ve tüm umutlarımıza perde çektiğimiz anlar olmuştur. Hâlbuki kişi her zaman bir çıkar yolunun olduğunu ve bu şekilde hareket edilmesi gerektiğini düşünmelidir. Yılmak basit insanların kaçış bahanesi olmuştur ve öyle olmaya devam edecektir. En zor sandığımız durumları dahi mutlu ve umutlu hale getirenler de vardır;. Doğrusu bu kişiler takdire şayandır. Bu kişilerin uyguladığı sistem en iyisi olsa gerek.

Bazılarımız da vardır gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan şeyler için umutlanırlar (Bir bakıma buna hayalperestçe davranma diyoruz). Bu tür kişiler, genelde hayal kırıklığına uğrar ve bu kez de hayata karşı umutları ve beklentileri değerlerini yitirir. Her iki olumsuz duruma da düşmemek için, olaylara gerçekçi duygularla ve olabilirliği olan şeylerde umutlanmaları ve bu konuda üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaları gerekmektedir.

Her sözün ve yine her yazının sonu ve gönderildiği yer vardır. Bu yazı da, içinde kendine ait bir şeyler bulan herkese gitsin.
Sağlıklı, huzurlu ve umutlu nice günlere…


Dinlemek için: M. Birgin - Bilinmeyen Yolculuk (Nedim Yiğitbaş)

Bu sayfa, 7.07.2007 tarihinde yayınlanmış, 2.09.2009 tarihinde güncellenmiş ve 7285 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
7,5 (1 oy)
Abonelik Bilgisi
Yorumlar
Z.SARI 2009-12-01 01:45:52 Bildir!
sanırım biraz gerçekçilik,biraz hayal Zaman ve Sabır gerek =)Zaman içinde Sabır topmağı =)
Etiket Ekle
Etiket: yazı, sesli yazı
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami, australiaescortspage,
Son Oturumlar: