Tavuk örneğinde ki gibi ;
Kadınlar narin zayıf yapıdadırlar fakat Erdem Beyazıt ın da şiirinde bahsettiği gibi anne olduklarında "arkanı yaslayacağın kocabir dağ" olurlar. Badigart tavuk misali:) korumacı iç güdüsüyleberaber muhteşem bir güçle karşılaşırsınız.Çok iç acıtıcı hikayelerede gerek yok anneliği anlamak için.Çocuğun anne rahmine düşmesiyle beraber bütün enerji ve zaman çocuk için harcanır geleceğe yönelik her planın merkezinde çocuk vardır.ve daha fazlası yapılabilecekse bile çocuk için olmalıdır ve her ne yapılsa azdır.bütün Annelerin ortak fikri böyle olmalığıdır.
Gelgelelim şiddet meselesine.elbette hiç bir canlıya şiddet uygulanmamalıdır. ama hep bu tür kompozisyonlarda kullanılan eksik ifadeden dolayımıdır bilmem hep bir soru gelir aklıma .Şiddet uygulanmamalı ama şiddet durduğu yerde duruyor hala ,peki ne yapılmalı ?:)
insan doğasında şiddet olgusu varsa ne şekilde dozu ayarlanmalı ,terbiye edilmeli yada insanın bunu fıtratından def etmesi ne kadar mümkün. bir diğer soru ; Etmeli mi? belki konuya buradan başlanmış olsa diğer başlıklar hiç açılmıcak. Muhtemelen Sait Çamlıca nın bunlara cevabı vardır. Ben soruyu atıyımda ortaya biyerlerde karşıma çıkar nasılsa:):)