Yıllar öncesiydi. Sanırım 1997 yılı. O zamanlar bilgisayarla tanışmıyordum. CD'ler hakkında çok az şey biliyordum. Kaset biriktiriyordum. Sandık dolusu kasetlerim olmuştu.
Kasetleri çoğunlukla İdris Abi'den alıyordum. Ve yine bir gün, İdris Abi'nin işyerinin önünden geçerken; gizemli, coşkulu ve hayli farklı bir ses dikkatimi ve beni çekti:
"Karadutum! Çatalkaram! Çingenem!..."
-"İdris Abi, kimin sesi bu?" diye sordum heyecanla.
Semih Sergen'di, bu muhteşem sesin ve yorumun sahibi. Seslendirdiği şiir de Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun "Karadutum" adlı şiiriydi.
Ve Semih Sergen'in "Seçme Şiirler" albümünü alarak, heyecanla müzik setimin başına kurulmayı hayal ede ede evin yolunu tuttum.
Ve Semih Sergen'in tiyatral bir okuyuşla can verdiği şiirleri, belki de boyut değiştirerek defalarca dinledim. Ama doyamadım...
Ve yıllar sonra, 2007'de, Google 'da "Semih Sergen" diye yazdım, öylesine. Ve Türkiye Polis Radyosu'nun bir yapımı olan "Türk Şiirinin Dorukları" isimli programda, Semih Sergen'in de yer aldığını okudum.
Üstelik program bölümleri, internet üzerinden dinlenebiliyor ve MP3 formatında, indirilebiliyordu.
Kalp atışlarımın hızlandığını hissedebiliyordum!
"Türk Şiirinin Dorukları"nın birçok bölümü olduğu için, pek sanmıyorum ama belki bu sefer, Semih Sergen'e doyabilirdim!
"Türk Şiirinin Dorukları"nın tanıtımı olarak, www.polisradyosu.net adresinden bir alıntıyla bitireyim.
Türkiye Polis Radyosunun Sunduğu "Türk Şiirinin Dorukları" adlı program 16 Haziran 2004 tarihinden itibaren her hafta çarşamba 10:00 - 11:00, 22:00-23:00; cuma günleri ise 22:00-23:00 saatleri arasında yayınlanmaktadır.
Bu programda, Türk edebiyatına kazandırdığı ölümsüz şiirleriyle tüm şiir severlerin beğenisini kazanan şairlerimizin şiirlerinden örnekler sunularak, hayatları ve sanatçı kişilikleri hakkında bilgi verilmektedir.
Programa alınan şairlerle ilgili metinler, ses kayıtları, fon müziği seçimleri ve teknik yapımın tamamı Türkiye Polis Radyosu personelince gerçekleştirilmiştir. Programdaki şiirler tiyatro sanatçısı ve şair Semih SERGEN tarafından yorumlanmıştır. Programın sanat danışmanlığını da yürüten Semih SERGEN'e Polis Radyosu personeli olarak teşekkür ederiz.
Bu programda şairlerin dünya görüşlerini önemsemedik. Bize göre hepsi, güzel ülkemizin kıymetli ve önemli değerleridir. Necip FAZIL' dan Nazım HİKMET'e, Ahmet ARİF' ten Arif Nihat ASYA' ya kadar tüm renk, ses ve nefeslere yer verdik. Bizim için ölçü; vatan sevgisi, insan sevgisi, doğa sevgisi ve aşk idi.
Bu şekilde Türk kültürüne bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik. Bu amaçla yayınına başladığımız “Türk Şiirinin Dorukları” programına eleştirileriniz ve önerileriniz bizim için yönlendirici olacaktır.