Enlem ve Boylam 42 - Tiyatral Uygulamalar

Merhaba değerli dinleyenler, yine yeni bir "Enlem ve Boylam"da, 42. "Enlem ve Boylam"da, "Envaiçeşit Müzik ve İçerik"le, Şubat 2012 itibariyle huzurlarınızdayız.

Dinlemek için: Enlem ve Boylam 42 (Şubat 2012)

 

Enlem ve Boylam, Mustafa Birgin

Bölüm: Enlem ve Boylam 42 (Şubat 2012)
Hazırlayan ve Sunan: Mustafa Birgin
Katkıda Bulunanlar / Teşekkür: Abdullah Hafızoğlu, Sefer
Boyut: 21 MB
Süre: 21 dk.
Tür: Podcast
Teknik Özellikler: MP3, 128 Kbps, 44 KHz, Stereo
Jenerik (Fon): Anouar Brahem - Barzakh - Parfum de Gitane

Akış Çizelgesi:

Zaman Bölüm Açıklama
00 Giriş Açılış sinyali (Müzik: Alireza Eftekhari - Khorooshe Bahr - Bar Bale Malaeek)
02 Tiyatral Uygulamalar Nisan 2011'de, Ankara'da, arkadaşlarla gerçekleştirilen doğaçlama çalışmalardan bölümler.
21 Çıkış Kapanış sinyali (Müzik: Illusions The Ideal Collection of Sentimental New Age Music - Penguin Cafe Orchestra - Dirt)

Bağlantılar: Enlem ve Boylam
Bu sayfa, 29.02.2012 tarihinde yayınlanmış ve 10190 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
Abonelik Bilgisi
Yorumlar
m1gin 2012-03-29 11:42:02 Bildir!
Selam cemrem, yüzünüz her daim gülsün...
Yüzünüzün gülümsemesinin; sizin bu siteye bağlanmanıza bağlı olduğunu biliyorsunuz zaten, değil mi? ;)
Hoş geldiniz...

Ey denizz, öyle şakalar yapılır mı hiç?

mbirgin size misafirliğe geliyoruz:):) amann amann korkmayın:):)

Yüreğime inecekti az daha... :P
(Misafir kabulü konusunda Abdurrahim Çölgezen ile paralellik arzediyoruz. :))

Demek ikizim sizin oralarda, öyle mi? Bir randevu ayarlayabilirseniz görüşebilirim kendisiyle. :)

Daha önceki zamanlarda, arkadaşlarca ikizim olabileceği söylenen kişilerde pek olumlu bir sonuç elde edememiştim. :P

He ya umman, bizimkilerin gözünde adam olamadım gitti. :P
(Daha fazla bilgi için: bkz. Adam Olacak Çocuk)

Türkünün müziklere boğulması meselesi, biraz da benden kaynaklanıyor. Hem değişik denemeler yapmak hem de kayıt sırasında oluşan hata ve detonelik durumlarını maskelemek amaçlıydı. :P
Saatlerce süreyle araştırmış olsam da, söylediğimiz ritme uygun müzik bulamamış ve çözüm olarak bulduklarımı sündürme-büzme yoluna girişmiştim. Önümüzde nota olmayınca, etraftan biraz taşırmışız... :P
Ama kadı kızı da olsaydı, aynısı olurdu bence. :)
cemrem 2012-03-29 08:08:05 Bildir!
:) yüzümü güldürdünüz..daha önce bu siteyle tanışmadığım için üzüldüm :)
denizz 2012-03-07 15:10:20 Bildir!
slm hepinizin üzerine olsun.
sevgili umman,

koku ile ilgili anınızıda dinlemek isteriz arzu ettiğiniz birgün inşaallah.

ayrıca siz yorum yamak içn kıvrananlardan değilsiniz.bu yorumlarınızdan apaçık belli zaten yanlış anlaşılma olmuş sanırım.
umman değerli bi üye hemd eçok değerli bir üye diye düşünüyorum.yazdığı yorumlarda fevkalede gerçekden çok güzel yorum yazıyorsunuz sevgili umman..yeni buda gösteriyorki içtenlikle yazıyor içtenlikle söylüyorsunuz.
aaaa
benden sevgili ummana övgüler:):)

bu arada bizim karadeniz demişssiniz sanırım karadenizdensiniz.
size bi sır verimmi ben karadeniz insanını çok severim çok sıcakkanlıdırlar.karadenizin her bir yerinide ayrı severim:):)
umman 2012-03-07 00:05:28 Bildir!
Slm, gülen ve güldürenlerin üzerine olsun!

Sevgili mbirgin,

Yorum yazmak için kıvranmam, istemediğimden değildi, neyi nasıl ifade edeceğimi bilemememdendi.Yani üzülmenize gerek yok.İçimden geldiği için buradayım, içimden geldiği için ve içimden kgeldiği gibi yazıyorum.

'Bak saçlarının arasından bit çıktı' numarası çocuklara yapılır diye biliyorum -kendimden-.Demek sizi hala çocuk görüyorlar.

Neden bize bit bulaşmadığı meselesi o zamanda çok konuşulmuştu.Ama kaynağı zaten tahmin edildiği için biz şüpheli görülmemiştik.'Belkide kanımız bitler tarafından lezzetli bulunmamıştır' demiştik.
Demek dedektif bendenizden şüphelenirdi öyle mi? Evet o dedektif siz olsaydınız olabilirdi.

Eğer bir muziplik yapmak dileseydim fare, tarantula ve yılan tarzı kurmalı oyuncakları tercih ederdim.Hem daha az enerji ve zaman sarfetmiş olur hemde -her şeyi bit gibi görecek kadar- psikolojim bozulmamış olurdu.

Uçuyorlarmıydı bilmem amma bilindik türden bitler değillerdi.Bilmeden yeni bir tür bit keşfetmiş ve bunun farkına varan tek insan olarak kalmış olabilirim.

Evet tabiki o siz değildiniz.Abdurrahim Çölgezen di.

Sevgili Denizz,

Birde 'koku' ile alakalı anım vardı ama belki başka bir zaman paylaşırım.

Şimdi benide gülümsetiyor ancak o zamanlar ne hissedeceğimi bilemiyordum.

Ve ilk bitlenen arkadaşlar durumu iğrenç bulanlardı.

Hatırlattığınız iyi oldu. Türkü -biraz enstürmana boğulmuş olsada- güzeldi.Doğaçlamada ancak bu kadar olur değil mi?

Bizim Karadeniz bu türküyü duysaydı; sahile daha bir coşkun vururdu.
denizz 2012-03-05 11:57:57 Bildir!
doğaçlama gülmekden başka ne olabilirki.ummanında dediği gibi gülmek ve güldürmek:)

ummanın yorumunu okudukdan sonra dinledim enlem ve boylam 42 yi:) gerçekden mbirgin emeğinize sağlık süperdi beni bayağı gülümsetti başta ummanın yorumuna kırıldım gülmekden bit haa:) çok güldüm mbirgin mide bulandırıcı demiş ama bence değil oy oy ufacık ufacık bitler kıyamam ben onlara:):)

gerçekden çok güzel bi anı olmuş ummanın yurtta yaşadıkları:) ve kendisine dedektiflik verilmiş başarılı bi şekilde gerçekleştirmiş demek kardeşimizin başından bitleri sen ayıkladın öylemi umman:) tebrik ediyorum değerli umman sizi ve şu banyo öünde oluşan kuyruk herkesin elinde anti bit ve dişli tarak:):)

mbirginde sonlara doğru kopuyo gülmekden:):) varya bende o an bi koptumki kulaklık takılıydı bizimkiler hayırdır neye gülüyon dediler ben daha çok güldüm:):)

ve mbirginin saçları ve arasındaki bitler:) şeyy yani bit değilde sizin saçınızda bit olduğunun kanısına varan ve sizide kandırmaya çalışanlar:):)

mbirgin size misafirliğe geliyoruz:):) amann amann korkmayın:):)
şöyle dediniz bi yerde tabiki planlarım varsa ve bende gelen misafiri(şunu demenizi beklerken -palnlarımı ertelerim yada iptal edip misafirimle ilgilenirim))beklerken siz tabikide misafiri atlatır planlarıma bakarım:):) hayy Allah siz çok yaşayın mbirgin.

sonlara doğru haydee gidelum haydee söyleyen abimizinde sesi pek hoşmuş maşaallah:)

saç sakal dedinizde erkeklerde uzun saç biraz tuhaf duruyo çevremizde yada büyüklerimizde olsa gerek nedendir bilmiyorum:).

aklıma şu geldi geçen üniversteye giderken otobüste saçı uzun saç sakal birini gördüm ve biliyormusunuz mbirgine benzettem nerdeyse adama gidip aaaa meraba mustafa abi ben denizz:):) dicekdim:) Allahım bu kadar benzerlik olurmu dedim sonradan demekki insanlar çift yaratılmış sözü doğru:) mbirgin ikiziniz burda:):)
umman haklı aklımıza her geleni yazdırdı bize:):)
sağlıcakla kalınız herşey gönlünüzce olsun efenimm:)
m1gin 2012-03-05 03:59:29 Bildir!

Ey umman, şu ifadeniz dikkatimi çekti:
"Yorum yazmak için kıvrandığım sırada "

Nasıl yani? Kendinizi yorum yazmak zorunda hissediyorsanız, üzülürüm. Lütfen rahat olunuz ve içinizden geldiği gibi davranınız.

"Bit operasyonu" anınız ilginç ve mide bulandırıcıymış... Etkisinde kaldım sanırım. Kafam kaşınmaya başladı. :P

Zaten memlekete her gidişimde saçlarımı kestirmem için türlü telkinler fayda vermeyince, bizimkiler saçlarım arasında bit avına çıkarlar kimileyin. Hatta bazen harici bir ortamdan buldukları bit ebatlarında siyah bir cismi saçlarımdan çıkmış gibi yutturmaya ve beni kandırmaya çalıştıkları da olmuştur. Neyse ki bitin nasıl bir şey olduğunu daha önceden biliyorum da bizimkilere aldanmıyorum. :P

Bitler yurdunuzdaki herkese musallat olmuşlarken, siz ve en yakın arkadaşınıza nasıl oldu da bulaşmayı başaramadılar? İşin içinde bir iş var sanki! 
Bu olayı bir dedektif inceliyor olsaydı, ilk olarak sizden şüphelenirdi sanırım. :)
Ama gelin görün ki, bitin kaynağının bulunması için dedektiflik görevi size verilmiş. Şanslısınız. :)

Bulduğunuz delilin tarifi dahi ürpertici. Nasıl yani? Bit kanatlı mıydı gerçekten? Uçup başkalarının başlarına konup yavruladıktan sonra geri yuvasına mı dönüyordu? :P

Sevgili umman, elbette mbirgin'e bir şey demeye çalışmadığınızı biliyorum. Deseniz deseniz Abdurrahim Bey'e dersiniz çok çok. ;)

Geniş gönüllülük ve sınırsız alınmamazlık... Hmm... Normalde pek öyle olmasam da, rol yaptığımı bildiğim zaman, kendimden soyutlanıyorum sanırım. Nasılsa o karakter bambaşka biri ise, olabildiğince benden bağımsız olabilsindi yani.

umman 2012-03-05 01:53:38 Bildir!
Eni ve boyu gülmek/güldürmek üzerine kurulmuş.

Doğaçlama bir çalışmanın zirvesi doğaçlama gülmekten başka ne olabilir?

Yorum yazmak için kıvrandığım sırada aklıma bir anım geldi.(Saç ve sakal arasındaki haşerelere yakın bir konu olarak)

'bit operasyonu'

Yıllar önce, yurtta kalırken, yurt dışından iki kardeş yurdumuza yerleştirildi.Dil bilmiyorlardı.Bizler olabildiğince onlarla ilgileniyor ve ihtiyaçlarını gideriyorduk.Ama zamanla arkadaşlar onlardan uzaklaşmaya başladılar. durumu değerlendirdiğimizde onlardan uzaklaşılmasının sebebi; temizlik anlayışlarındaki farklılık olarak tesbit edildi.Çünkü haftalar geçmesine rağmen ne kıyafetler yenileniyor ne de saçlardaki kalıplaşmış hal değişmiyordu.

Bir süre sonra arkadaşlardan şikayetler gelmeye başladı, kaşıntı şikayeti. İnceleme sonrası bir çoğunda 'bit ' bulundu.Bir kaç gün sonra da yurdun tüm sakinleri ve hatta ara sıra bizi ziyarete gelen hocamızın minik oğlunda bile bit bulundu.Yalnız iki kişide henüz görülmemişti bendeniz ve en yakın arkadaşım...Sonrasında oluşan manzara şöyleydi; banyo önünde uzun bir kuyruk, kuyruktaki herbir arkadaşın bir elinde anti-bit, diğer elinde ince dişli tarak.

Bu sırada da arkadaşım ve bana bir görev verildi;Bitin kaynağını bulmak.Zaten durum farkedilmişti.O iki kız kardeşi kimsenin olmadığı bir odaya çağırmış ve durumu anlatmaya çalışmıştık.Hiç itirazsız durumu kabullendiler. Anlaşılan onlarda oldukça zor durumdaydılar.Tabi bitlenmenin boyutunu görmek için saç aralarına bakılması gerekiyordu, nasıl oldu bilmiyorum ama kendimi en önde buldum.Küçük olanın saç dibini aralayıp bir adet biti avucuma koydum ve hocama gösterdim, bir adım geri attı ve 'daha önce böylesini görmediğini şaşkınlıkla ifade etti. Bit, oldukca iri ve kanatlıydı.

O gün banyo önündeki kuyruk sona erdikten sonra o iki kardeşe bitlerini temizlemeye yardım ettik.Saatlerce sürdü..

O gün ve sonrasındaki bir kaç gün boyunca,halıdaki ince desenler,kitap ve defterdeki yazılar, uzakta gökyüzünde süzülen kuşlar, simit üzerindeki susamlar,ekmek kırıntıları....v.s. bit şeklinde görünmüştü.Bitte fani olmuştuk.

Sevgili mbirgin, elbette size bir şey demeye çalışmıyorum.Sunduğunuz şu yeni bölümde 'o kadar geniş gönüllü/ sınırsız alınmamazlık (bu da ne demekse)örneği sundunuz ki, bizde aklına her geleni yazma eğilimi oluştu.

Affınıza sığınıyoruz...
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: Gakk, busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami,
Son Oturumlar: