Yüksek IQ

Yüksek IQ

Burç FM'de yayınlanan, eğlenceli, keyifli, düşündürücü, geliştirici, tadımlık bir program; "Yüksek IQ

Yüksek IQ; içeriği, fon müziğinin değişimi, sunumu, sunucunun performansı ile, rengârenk, çekici bir program...

İlk dinleyişimde heyecanlandığım ve buraya eklemeyi düşündüğüm bir program, Yüksek IQ.

Özenle hazırlanıldığı hissedilen, bu kaliteli programın arşiv kayıtlarının ses kalitesi yazık ki düşük; oysa çok daha iyi olmayı hakkediyor.
Sunulanla yetinmeyerek bu hususta Burç FM'e mesaj gönderdim.
Gelen yanıtta; çok sayıda arşivlenen programın olduğu ve her geçen gün bu sayının arttığı; bunları barındırmanın maliyetinin yüksek olduğu ve durumun anlayışla karşılanılmasının umulduğu, söyleniyordu.

Dilerim kalitenin, kalitesiz şekilde sunulması fazla sürmesin!

Çok sayıda Yüksek IQ bölümünü dinlemiş olmama rağmen, program yapımcı ve sunucusunun ismini duymamıştım. Bugün bu konu münasebetiyle, onu da araştırdım. Bulgularımı aşağıya alıntılıyorum. 

Bu tarz heyecan verici programların sayısının artması umuduyla, keyifli dinlemeler...

Aşağıdaki bilgi Burç FM'den alınmıştır.

Yüksek IQ serisi bir kez daha karşınızda! Avrupa radyo ödüllerinde yapımcısı Oğuz ON’a ve Burç FM’e En İyi Program Yapımcısı ödülünü kazandıran Yüksek IQ, Burç FM’lilerin isteği üzerine bir kere daha yayında.

Uzak ve yakın tarihten alınan anekdotlar, tersten ve düzden yüksek zeka örneği kararlar, hazır cevaplar, taktikler, stratejiler; kendisine Avrupa’nın en büyük ödülünü kazandıran bir format, sunum ve prodüksiyon ile tekrar karşınızda… Siz istediniz radyonuz tekrar yayına koydu. Yüksek IQ hafta içi hergün TSİ …..da Burç FM frekanslarında.


Aşağıdaki bilgi Zaman'dan alınmıştır.

Avrupa'nın En İyi Radyo Yapımcısı Burç FM'den

Geçen yıl Burç FM'de yayınlanan 'Yüksek IQ' isimli programın yapımcısı ve sunucusu Oğuz On, Avrupa'nın en başarılı radyo programcısı seçildi. Avrupa Radyo Konferansı bünyesinde bu yıl ilki düzenlenen yarışmada 15 farklı ülkeden 65 radyocu yarıştı.

BBC'nin ünlü radyocularının sunuculuğunu yaptığı ödül törenine Almanya, Fransa, Romanya, Danimarka, Rusya gibi ülkelerden Kiss FM, Virgin Radio, Rock FM, Deutsche Welle, Capital Radio, Kube FM, Radio City gibi dünyanın tanınmış radyoları katıldı. Radyoculuk alanında kendine güvenen Avrupalı yayıncılar; en iyi sabah şovu, en iyi radyo kişiliği, en iyi haber öyküsü, en iyi düzenli müzik programı, en iyi yeni teknolojileri kullanan radyo gibi dallarda yarıştılar. Yarışmada Türkiye'den sadece Burç FM finale kaldı. Avrupa'daki tüm radyolara trafik haberlerini ulaştıran GTN (Global Trafik Ağı) ajansı tarafından düzenlenen Radyo Konferansı'nın sponsorları arasında Google da bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlenen törende 'en iyi radyo yapımcısı' ödülünü alan Oğuz On, Avrupa'nın en iyisi olan ilk Türk radyocusu seçilmesinin gurur verici olduğunu söylüyor. Yüksek IQ'nun sadece güncel olaylara atıfla gülmeyi amaçlayan bir formatı olmadığını belirten On, programda yakın ve eski tarihten örnekler verildiğini ve insanların pratik zekâlarının konuşturulduğunu vurguluyor. Program o kadar beğenilmiş ki yayına girdiği ilk günlerde yayıncılar arayıp kitabını basmak istemiş. Yüksek IQ'nun, üzerinde ciddiyetle durdukları bir program olduğunu söyleyen Burç FM Radyo Müdürü Bünyamin Şen de, "Oğuz'un üzerinde çok emek verdiği bir projeydi. Demek ki başarılı projeler bir şekilde hak ettiği desteği bir yerlerden görüyor. Bu programı dinleyemeyen ve merak edenler internet sitemizden dinleyebilirler." diyor.

Dilek Güray Cihan / İstanbul
10/11/2007 - Zaman

Bu sayfa, 2.03.2008 tarihinde yayınlanmış, 14.05.2018 tarihinde güncellenmiş ve 40634 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
8,8 (3 oy)
Abonelik Bilgisi
Yorumlar
dmr136 2020-09-08 22:13:25 Bildir!
haziruna afiyet olsun güzel bir icraat
bu nevi icraatlarınız daim olsun
dilaram 2012-12-25 12:53:14 Bildir!
Burç FM e başarılarının devamını diliyorum, gerçekten faydalı programlara imza atıyorlar Allah yollarını açık etsin.
a.n.g. 2010-10-15 11:39:41 Bildir!
gerçekten çok güzel.
sitede de yok yok..
çok yönlü site...
yürekten teşekkürler...
citizen 2009-12-22 01:26:45 Bildir!
Tebrikler size!

Hani bilmeyenler vardır,bir ek notta benden olsun.

Romen Diyojen (Romanos Diogenes)1071 yılında Alp Arslan'la Malazgirt Savaşı'nı yapan kumandandır.

Filozof olan ise M.Ö. 400'lü yıllarda Sinop'ta  doğmuştur.
m1gin 2009-12-21 22:32:20 Bildir!
Bugün Yüksek IQ 11. bölümünün bir bölümünü dinlerken bir leke takıldı gözüme. :)

Küçük bir lekeydi... Ama sözkonusu Yüksek IQ programı olunca, bu leke büyüyor ve hatta sırıtıyor! :D

Programda Filozof Dyojen, Romen Dyojen diye anılıyor... :)

Bir zamanlar ben de bu iki ismin aynı kişi olduğunu zannediyordum... Sonradan öğrendim ki, farklı kişilermiş. :P
Biri bir zamanların Bizans imparatoru...
Diğeri ise, kendi kendine yetmeye çalışan; Büyük İskender'in kendisinden bir şeyler dilemesini söylemesi üzerine, "Gölge etme, başka ihsan istemem!" cevabını veren bilge. :)

Bu bilgiyi unutmamış olduğum için aferin bana! :D
Gerçi yakın zamanda öğrenmiştim, ama olsun, aferin bana! :D :P
cedRiq 2009-10-12 14:20:46 Bildir!
halen bu eserleri yazma etkinliği başlamamış gibi duruyor..:(

bana yazılar ulaşırsa bende buraya ulaştıra blirim.. gönüllü olarak..x)
ama bence bu görevi sadece bir kişiye yüklememek gerekir.. gönüllü bir kac dost kendince bölümler belirleyip o bölümleri yazıya dökebilir..
m1gin 2009-06-11 03:13:21 Bildir!

Rahat olunuz ey Itri,
 İçinizden geldiği zaman yazarsınız. Zorunluluk hissetmeyiniz lütfen. Yapmama hakkınız da var elbette. ;)

Bununla beraber, böyle bir uygulamaya girişecek olursanız; bana kalırsa, forumda bir konu oluşturun ve aralıklı olarak bölüm bölüm ekleyin. Böylece, kısa kısa yazılar olacağı için, hem bazı üye arkadaşlar takip edebilir; hem de mesajlar uzun olmayacağı için iştahla okunabilir. :)

Yani benim "İnziva" yazım kadar uzun bir metin bir anda sunulursa, kullanıcılar çoğunlukla sayfayı kaydırıp, yazının uzunluğuna bakarak sayfayı terkedebileceklerdir. :P

Saygılar...

Itri 2009-06-11 02:52:46 Bildir!
Eyvah. Simdi sitres basti iste. Dedimki insana kene gibi yapisan yaz tembelligi araya girmezse insaallah. Ayrica nasil bu siteye aktarmali, karar veremedim; Hepsini bitirerek butun yazi halinde mi, Numaralandirma koyarak parca parcami?

Ayrica teknolojiden daha yeniyim.Bilgisayara yazi yazmak uzayinca bana olum gibi geliyor. Hani ben kagida yazsam, bilgisayar yazimini hizli yazabilen baskasi yapsa cok iyi olacak. Veya tamamen bu gorevi bir arkadasimiz alsa gecmislerine bir "yasin-i serif" hediye edebilirim.
Selamlar.
m1gin 2009-06-11 02:42:26 Bildir!
Sizi de kutlarız ey Itri,
Sizden bu minvalde bir beklenti içerisine girdik zaten. ;)
Itri 2009-06-11 02:23:19 Bildir!
Bende programin tamamini dinledim. Guldurucu,dusundurucu ve eglendirici bir program.Yaz tembelligine kapilmaz isek yazacagiz ve paylasacagiz.

Bu guzel programi yapan Oguz On'a ve zaman ayirip butun bunlari sitesine alip paylasmamizi saglayan M.1gin'e cok tesekkurler ediyor ve programi herkeze tavsiye ediyorum.
m1gin 2009-06-10 17:56:25 Bildir!

Hoş geldiniz semos,
Demek tüm "Yüksek IQ" bölümlerini dinlediniz; tebrikler... 

O halde sizden beklentimiz de büyümüş oluyor, bu durumda. 

Nitelikli katılımlarınızı beklediğimizi söylersem; daha çok beklemek durumunda kalır mıyız ki? 

Saygılar... 

semos 2009-06-10 16:10:55 Bildir!
muhteşem bir program tüm bölümlerini dinledim
ISIK 2009-02-19 09:47:43 Bildir!
Gerçekten insanı heyacanlandıran bi program.Hisse alınacak çok güzel kıssalar var.Hepside insanı durup düşündüren kendi olağan yaşantısıyla kıyaslama yaparak, yansıması kesinlikle hissedilen derecede...En azından kendi adıma.(Bu arada Seda Sayanın gafı süperrrrrrr: 1. Bölüm Sonu :)))
CAMBAZ 2009-02-18 16:39:54 Bildir!
ben bu proramı bir çok kez dinlemiş olmakla beraber adını bilmiyordum  ses kaydı çalmaya başlayınca ya dek dinlediğimin bile farkında değildim  güzel ve verimli olduğuna inandığım bi program arşiv için teşekkürler ((hepsini dinlicem hepsini hepppsiniiii))
prisca 2008-03-17 00:59:35 Bildir!
üff abi yaa moralim çok bozuldu şimdiye kdar hep boş işler yapmış boş şeyler dinlemiş gibime gelio bunlar çok neyi indirceğimi sasırır oldum :( :'(
üniversiteli 2008-03-13 18:53:34 Bildir!
s.a abi bu programı çok beğendim.Bu defa sana bir şey sormadan sadece büyük bir TEŞEKKÜR edicem bunca güzel bilgiyi bizimle paylaştığın için.
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami, australiaescortspage,
Son Oturumlar: