Bireysel Mesaj Gösterim Modu

Görüntülenme: 338814
Yanıt: Umre Notları - 1
2009/10/10 16:37
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)


MANEVİ HAZIRLIK
Bence her şeyden evvel kutsal topraklara gitmeden önce manevi olarak hazırlık yapmak gerekiyor. Diğer maddi hazırlıklar zaten bir günlük iş. manevi hazırlık derken şunu kastediyorum. Oraya bir anda paldır küldür gitmeyin. O zaman bir geziye gider gibi gidiyorsunuz oralara. Kendimden biliyorum. Oralara gittiğimde keşke gelmeden şunları yapsaydım dedim kendime. Sizlerle paylaşayım inşallah faydası olur.
Öncelikle iyi bir siyer ( peygamberimizin hayatını ) okumak lazım. Sonra sahabelerin hayatlarını ve peygamberimizden sonraki İslam tarihini okusanız iyi olur. Yani bu şekilde Mekke’yi Medine’yi hissetmiş olursunuz. Nerelerde ne yaşandığını, hangi olaylardan sonra nerelerde hangi ayetlerin indiğini, savaşların nasıl olduğunu, sahabelerin fedakârlıklarını vs.
Hatta bunları not edip, ya da okuduğunuz yerleri çizip gittiğiniz yerlerde tekrar okuyabilir, o duyguları hissetmeye çalışabilirsiniz. Yoksa mesela uhud’a gidip işte burada savaş olmuş bir Yasin okuyup dönelim dediğinizde çok bir şey hissedemiyorsunuz. Amacınız oralara gidip manevi doygunluk elde etmekse bence bunlara çok önem verin. Daha önceden kendiniz araştırın hendek savaşı nerelerde olmuş nasıl olmuş. Hudeybiye’de neler yaşanmış. vs.
Bir de gitmeden önce orada bitirebilecek şekilde hatime başlarsanız iyi olur.
Mekkede en makbul ibadetler umre ve tavaf olduğu için fazla kuran okuyamayabiliyorsunuz.
Önce tavaf yapamıyorsan namaz çok yorgunsan kuran. Hiçbirşey yapamıyorsan kabeyi izle diyordu hocalarımız. Günlük konuşmalardan uzak durmak gerekiyor. Bu yüzden çoğu zaman arkadaşlardan ayrı tek takılmak daha mantıklı gibi. Medine de peygamberimizi ziyaret, namaz ve kuranla meşgul oluyorsunuz ve Mekke’ye göre daha kolay daha rahat tabi.

Birde orada sunu gözlemledim insanlar bazı şeyler yapmak için çok zorluyorlar. Çok ibadet etmek için yapılan uğraş bazen ibadetlerin manasını yitirmemize sebep olabiliyor. Hacerül evsedi öpmek için itişmeler filan. Sen kaç öptün ben iki defa öptüm gibi filan. Önemli olan bence bu değil gibi .yani hızlı hızlı yapacağın 10 tavaf yerine hissederek yapacağın daha az tavaf daha manevi haz veriyor insana. Demek istediğim oradaki ibadetleri manasını yitirerek yapmayın. Bir yerlere yetişecekmiş gibi değil de bir daha belki oralara bir daha gelemeyecekmiş gibi son defa yapıyormuşçasına yapın. Uzun sürsün ama hissedin. ben yapamadığım için söylüyorum. Tabi bunlar benim acizane görüşüm, katılmayabilirsiniz.

TAVSİYELER
o Mümkün olduğunca ihtiyaçlarınızı buradan götürün ve orada alışverişe fazla zaman harcamayın
o Çantanıza isminizi telefon numaranızı şirketinizin ismini kalacağınız otelin ismini yazınız.
o Yine çantanıza başkalarının yanlışlıkla almasını önleyecek ve kaybettiğinizde bulmanızı kolaylaştıracak işaretler bağlayıp veya yapıştırıp, yazılar yazabilirsiniz. ( çok önemli bir ayrıntı ben bu yüzden çok vakit kaybettim ve tabi maddi zararını da unutmayın. )


Telefon hattı
Oralarda cep telefonu kullanmanız gerekiyorsa ya Türkiye’de kullandığınız hattı yurtdışı kullanımına ücretsiz açtırabilirsiniz ya da oradan bir hat alabilirsiniz. İlki sizi arayanların ulaşması için kullanılabilir ama söyle bir dezavantajı var aransanız dahi sizden de kontör düşüyor. Yani tarife pahalı. Oradan mobily ve jival ( ismi buydu galiba hatırlayamadım) gibi bir hat alabilirsiniz. Yurtdışı için çok indirimli olmasa da aynı hatları aramak gayet ucuz. Yani orada birbirinizi kaybetmemek için eşiniz veya arkadaşınızla beraber aynı hatlardan alabilirsiniz. Türkiye de ki yakınlarınızı aramak için ise tarifesi iki dakikası 1 riyal ( 400 bin) olan telefon bayilerini kullanabilirsiniz. Havaalanına indiğiniz gibi size hat satmaya çalışyor temizlikçiler filan, fiyatları pek uygun olmayabilir.


KONAKLAMA İÇİN
Eğer bir şirketle gitmiyorsanız otelinizi kendiniz belirleyeceksinizşunları söyliyeyim.
Çok yakın , yürüyerek gidilebilecek ( yaklaşık 150 riyal – 60 tl ) ya da ancak taksi veya servisle gidebileceğiniz uzaklıkta oteller ( yaklaşık 50 riyal – 20 ytl ) var. Taksiler 5 – 10 riyale gidiyor uzaklığına göre. Binmeden pazarlık etmenizde fayda var.
Bizim gittiğimiz otel ancak servisle gidilebilecek uzaklıktaydı.( diyanetin hareme yakın tutulduğu otellerde var. ) Otelde ütü yok ama uyduruk mini çamaşır makinesi var ( elde yıkamaktan farkı yok).
Yemekli Otellerde türk yemek şirketleri var. Yemekler gayet iyi. Çeşit çok. Oradaki programını şimdiden belirlemek isteyenler için kahvaltı saatleri yaklaşık 6.30 10.00 arası
Akşam yemekleri için 19.00 22.00 arası. Bunlar otellere göre değişiklik gösterebilir. İki otelde kaldım ortalama vakitler bu şekilde. Laptop götürecekler için genelde otellerde wirelles var ama şifreyi vermiyebiliyorlar. Mekke ve Medinede Mescide 15 20 dk uzaklıkta internet kafeler var saati 5 – 10 riyal arası değişiyor. ( 2- 4 tl )

 

 

Abonelik Bilgisi Abonelik
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: Gakk, busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami,
Son Oturumlar: