Görüntülenme: 16097

Üç aylardan önceki son hicri ay Cemaziyelahir ayındayız. Bu yıl üç ayların birincisi olan Recep ayının ilk günü 24 Haziran Çarşamba gününe tekabül ediyor.

Yılda sadece bir defa açılan ve ahiret ticaretinin yapıldığı bu kazançlı pazarda kazancını artırmak isteyenler şimdiden üç aylar ajandası hazırlamaya başladı. Yaz tatili ile birleşen üç ayları umre ile değerlendirmek isteyenler gruplar oluşturuyor. Kur’an okumayı bilmeyenlerse Kur’an ayı Ramazan’a Kur’an okumayı öğrenmiş olarak girmek için yaz tatiline denk gelen bu dönemi yaz kurslarında değerlendirmek için hazırlık yapıyor. Bu kazançlı dönemi daha karlı geçirmek isteyenler üç aylar gelmeden önce plan ve programlarını netleştiriyor.

Ben de Allah' ın izniyle:

*Ramazana hazırlık için Recep ve Şaban' da Pazartesi - Perşembe günleri oruç tutmak niyetindeyim.

* Kuran' ı Kerim okumalarımı artırmaya ve hadis, tefsir okuma gayreti içinde olmaya niyetlendim.

* Çocuklarımın imanlarını güçlendirmek, kalplerinde sevgilerini uyandırmak adına planlarım var....

İNŞALLAH....

Bu mesaj, ISIK tarafından, 10.06.2009 15:27:01 itibariyle düzenlenmiştir.

Sayın ISIK inşaallah planlarınızı gerçekleştirirsiniz.

soruya gelince

çok sıkı olmasa da anektod ajandam hazır =)

RAHMANÎ MEŞHER
2009/06/26 11:53
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! 6,5 (1 oy)

RAHMANÎ MEŞHER


Hani bilirsiniz; belli marka, belli fiyat, belli kalite mal satan, müşterileri belli, mağazalar vardır.
Bizde de, tüm Dünyada da..
Bazen buralarda indirim olur..
Normalde hiç alamayacağı mallara, bu vesileyle sahip olma lüksünü yaşar insanlar..
Ve böyle zamanlarda tam bir izdiham yaşanır oralarda..
Herkes, kaliteyi ucuza almak için akın eder mağazalara..
Çünkü indirim vakitleri, sayılı günlerdir..
Teşbihte hata olmasın, Üç aylar da Rahmanî bir mağazadır..
İçerisi, bir eşi daha bulunmayan, nadide parçalardan oluşan,sonsuz armağanlarla tıklım tıklım dolu bir Rahmanî meşher..
Evet, bu sayılı günlerde, ihlasla yapılacak her amelin karşılığı; ebedî cennet hazineleridir..
Az bir çalışmayla, belki de bir ömürde ancak kazanılabilecek hazineler…
Az iş, çok yüksek ücret..
Evet, Üç aylarda her iyi iş, yüzle, binle, yüzbinle çarpılıyor, katlanıyor…
Okunacak kısa bir sürenin,
Varılacak secdelerin,
Birkaç kuruş sadakanın,
Bir kap yemeğin,
Bir bardak suyun,
Yüreğin en içten sızılarıyla yapılan bir satır duanın,
Hatta içten bir tebessümün, Karşılığı;
BİR ÖMÜRDÜR..
BELKİ DE BİN ÖMÜRDÜR..
Haydi ne bekliyorsunuz! Koşun!..
Kaliteyi ucuza alın!..
Bir ömrü bin ömür yapın!..
Dopdolu tam bir Üç ay var önünüzde, önümüzde..
YETİŞİN!! YETİŞELİM!..
Kim bilir belki de, önümüzdeki Üç ay, bizim için
HİÇ OLMAYACAK..
Kim bilir bu son Üç aylarımız olacak…
GELİN, Rahmani meşherden olabildiğince İSTİFADE EDELİM..
BİR ÖMRÜ BİN YAPALIM..

 

Üç aylar ve Recep..
2009/06/26 13:41
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! 2,7 (2 oy)

Yüce Allah Kur'an'ı Kerim'de şöyle buyurmuştur: "Hakikatte Allah katında , Allah'ın kitabında gökleri ve yeri yarattığı günden beri, ayların sayısı on ikidir. Onlardan dördü haram aylardır. İşte bu en doğru hesaptır." (Tevbe, 36)
Resulullah (s.a.v) üç ayların başlangıcında buyururlardı ki "Allah'ım, Recebi, Şaban'ı bizler için bereketli kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur."
Recep ve Şaban ayları, Ramazana hazırlık aylarıdır. Ayların Sultanına yaraşır bir şekilde hazırlanmak için fırsat aylarıdır.
Resulullah'ın (s.a.v) temenni ettiği Recep ve Şaban aylarının bereketine biz de talip olalım, niyazda bulunalım.
Regaip ve Miraç kandillerini içine alan Recep ayı, Yüce Rabbimizin lütfudur. Kişinin kusurlarını hatırlayıp düzeltmesi, tövbe edip yanlışlardan dönüş yapması için verilmiş bir fırsattır. Bu aylarda kendimizi muhasebeye çekelim inşallah.Selametle...

ZİLHİCCE AYI ve ON GECE
2009/11/17 17:09
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

ZİLHİCCE AYI ve ON GECE

Bu gece (18/11/2009) girecek oldugumuz ay,kameri ayların 12'ncisi olan zilhicce ayıdır.Bu ay, ISLAM'ın beş esasından biri olan hac farisasının ifa edildiği umumi af ayıdır.Arafat'a çıkılıp,ALLAH için milyonlarca kurbanın kesildiği ve bir senelik hesapların görülüp amel defterlerinin kapandığı mukkaddes bir aydır.
Zilhiccenin ilk on gecesi ''leyali-i aşere'' yani 10 mübarek gecedir.Bu ayda,noksanların tamamlanması için istiğfar, salevat-ı şerife,diğer dualar ve tesbih namazına devamda hayır vardır.
Hacca gidemeyen mü'minlerin bu günlerde oruç tutmaları çok büyük fazilettir.Kurban bayramından evvel dokuz gün oruç tutmalı, 10.gün kurban kesilinceye kadar birşey yememelidir.Hiç olmazsa 8'inci gün ile beraber 9'uncu günü (Arefe günü) oruçlu olmak lazımdır.
Kurban bayramı arefe günü sabah namazından 4'üncü bayram günü ikindi namazına kadar,bütün farzların arkasından''Teşrik tekbiri '' ( ALLAHü Ekber ALLAHü Ekber. La ilahe ilALLAHü vALLAHü ekber.ALLAHü Ekber ve lillahil-hamd ) okumak kadın-erkek her müslüman mükellefe vaciptir.

( Eğer bu on gün oruçu tutmak istersek (18.11.2009) çarşamba gününden başlayarak bayram günü de etle orucumuzu açarsak on gün oruç tutmuş sayılıyoruz...Bunu yapamasak da 8. ve 9. günü oruçlu olup bayramın 1. günü etle orucumuzu açarsak üç gün oruç tutmuş sayılıyoruz... Yapılmasında bool sevap ve bol feyiz bulunan bu ameli yapmak istemez miyiz? Rabbim bizlere yapmayı nasip etsin inş..)

ZİLHİCCENİN İLK ON GÜNÜNDE NE YAPILIR?
Zilhicce ayının birinden onuna ( yani Kurban bayramının ilk gününe) kadar,her gün sabah namazlarından sonra :
10 salevat-ı şerife:
''ALLAHümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina MUHAMMEDin ve ala ali seyyidina MUHAMMED.''
10 istiğfar:
''Estağfirullahe'l-azim el-kerim ellezi lailahe illahüve'l-hayye'l-kayyüme ve etübü ileyk ve nes'elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidayete lena innehü hüve't-tevvabü'r-rahim.''
10 tevhid:
''La ilahe illALLAHü vahdehü la şerike leh.Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyi ve yumit.Ve hüve hayyün la yemutü biyedihi'l-hayr ve hüve ala külli şey'in kadir.''okunur...
Kurban bayramının bulunduğu aya Zilhicce denir. Zilhicce ayının ilk on gününde yapılan ibadetlerin kıymeti çoktur. Bu husustaki hadis-i şeriflerden birkaçı şöyledir:

_Zilhiccenin ilk günlerinde tutulan oruç, bir yıl oruç tutmaya, bir gecesini ihya etmek de Kadir gecesini ihya etmeye bedeldir. [İbni Mace]

_Zilhiccenin ilk on gecesinde yapılan amel için, 700 misli sevap verilir.[Beyheki]

Terviye günü oruç tutan ve günah söz söylemeyen Müslüman Cennete girer. [Ramuz]

[Terviye, Arefe gününden bir önceki güne denir.]

Zilhiccenin ilk 9 gününde oruç tutan, her günü için, helal malından yüz köle azat etmiş veya ALLAH yolundaki mücahidlere yüz at vermiş veya Kâbe’ye kurban için yüz deve göndermiş gibi sevaba kavuşur. [R. Nasıhin]

Bu on günün hayrından mahrum olana yazıklar olsun! Bilhassa dokuzuncu [Arefe] günü oruçla geçirmelidir! Onda o kadar çok hayır vardır ki, saymakla bitmez. [T. Gafilin]

Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutana, her günü için bir yıllık oruç sevabı verilir. [Ebul Berekat]

Zilhiccenin ilk on günü fazilette bin güne, Arefe günü ise, on bin güne eşittir. [Beyheki]

ALLAH indinde zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin! [Taberani]

Tesbih: SübhanALLAH,
Tahmid: Elhamdülillah,
Tehlil: Lâ ilâhe illALLAH,
Tekbir: ALLAHü ekber, demektir.

Peygamber efendimiz, Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerin, diğer aylarda yapılan amellerden daha kıymetli olduğunu bildirince, Eshab-ı kiram, (Ya ResulALLAH, ALLAH yolundaki cihaddan da mı daha kıymetlidir) dediklerinde, (Evet cihaddan da kıymetlidir. Ancak canını, malını esirgemeden harbe gidip şehid olan kimsenin cihadı daha kıymetlidir) buyurdu. (Buhari)

Hz. Ebüdderda buyurdu ki:

Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutmalı, çok sadaka vermeli ve çok dua ve istiğfar etmelidir! Çünkü Resulullah, (Bu on günün hayır ve bereketinden mahrum kalana yazıklar olsun) buyurdu. Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutanın, ömrü bereketli olur, malı çoğalır, çoluk çocuğu belalardan muhafaza olur, günahları affolur, iyiliklerine kat kat sevap verilir, ölürken kolay can verir, kabri aydınlanır, Mizan’da sevabı ağır gelir ve Cennette yüksek derecelere kavuşur. [Şir’a]

Bu on gün içinde, bir hasta ziyaret eden, Hak teâlânın dostları olan kulların hatırını sormuş ve ziyaret etmiş gibi olur. Bu on gün içinde Ehl-i sünnete uygun bir kitap okumak çok sevaptır. Din ilmini, Ehl-i sünnet itikadını öğrenmek kadın erkek herkese farzdır. Çocuklara öğretmek, birinci görevdir.

Her hafta saç, sakal, tırnak kesmek sünnettir. İbni Âbidin hazretleri, (Zilhicce ayının ilk on günü, bu sünnetleri geciktirmemeli. (Kurban kesecek kimse, Zilhicce ayı girince, saçını ve tırnağını kesmesin) hadis-i şerifi, emir değildir. Bunları, kurban kesinceye kadar geciktirmek müstehaptır. Ama daha fazla geciktirmek ve hele kırk gün uzatmak günah olur) buyurmaktadır. Kurban kesecek kimsenin, Zilhicce ayının ilk gününden, kurban kesinceye kadar, saçını, sakalını, bıyığını ve tırnağını kesmemesi müstehaptır. Fakat vacip değildir. Bunları kesmesi günah olmaz ve kurban sevabı azalmaz.

alıntıdır

Abonelik Bilgisi Abonelik
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: paraklit, ZUBEYR, MEMUR58, ben_enemie, Ellaeso,
Son Oturumlar: