Bireysel Mesaj Gösterim Modu

Görüntülenme: 198393
Yanıt: TAVSİYE KİTAP
2010/07/06 0:45
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

                                                İmkansız Öykülerin İmkansız Yazısı

  Kitapçının önünden geçiyordum birgün. İçeri doğru kafamı uzattım ve gözüme bir kitap ilişti. Aslında bayadırda almak istiyordum o kitabı. Mücevher bulmuş gibi sevindim ve kendimi kitapçının içinde buldum aldım ve çıktım kitabı kitapçıdan.
Önce adını düşündüm İmkansız Öyküler? Acaba Rasim Bey bu kitapta neyi vurgulamıştı neyi öne sürmek, neyi ortaya çıkarmak istemişti? Ben kitabı okumadan önce kitabın yazarını ve kitabın adını düşünürüm. Acaba yazar ne anlatmış olabilir kitabın adıyla içeriği bire bir uyuyor mu birbirini tanımlıyor mu diye.
  Artık kitabı okuma vakti gelmişti sabırsızlanıyordum bu seferde Rasim Beyden ne öğreneceğim diye bize yada bana bilmediğim neyi gösterecek diye. Başladım okumaya (çok şükür  )
Sayfalar gittikçe önce biraz yüzüm buruşuyor ve birazda gülümsüyordum anlamaya çalışıyorum acaba ne demek istedi diye? Adı üstündeydi zaten dimi İmkansız Öyküler. Önceleri çok anlamadım açıkcası ama ilerledikçe (hatta bitirim tekrar okudum) daha iyi anladım. Gerçekten de imakansız gibi görnüyordu evet itiraf etmeliyim. Gerçektende imkansız dı ama öyle şeyler vardı ki. İnsan kendisinin olmasını istediği fakat olmadığı şeyler hakkında düşünüp böyle şeyler ortaya çıkarbilir diye düşündüm sonra. Olabilirlilik neticesine vardım. Gerçi kişinin sadece kendisi için istediği değil çevresindeki insanlarıda kapsıyordu bu.
  Çok farklı benzetmeleri vardı. Çok oldu acaba acaba? diye dediğim. Mecazdı belki bazıları ama gerçek mecaz gibiydi aslında. Aslına bakarsanız herşeydi bu imkansız öyküler evet anlaması gerçekten güçtü ama bir o kadarda güzel ve insanın demek ki böylede düşünülebilirmiş ve böylede yazılarbilirmiş dedirtebilen cinstendi ama. İnsanların hayal güçlerini zorlayabilecek öyküler çoğunluğuda diyebilirz aslında.
  Gerçekten beyin fırtınası yapmıştı Rasim Bey İmkansız Öykülerde. Çoğu hikaye kitapların başını okuyunca diğer bir kısmını tahmin etmek hiçde zor değildir. Ama imkansız öyküleri başını okuyup da tahmin yapabilicek bir kişi çıkar mı bilmiyorum. Çıkarsada hrhalde ilk alkışlaya ben olurum. Çünkü hayal gücünüze bile sığdıramıyorsunuz çoğu zaman. Ben bazı öykülerde okuyup bir kaç gün geçtikken sonra aaa bak Rasim Bey bana bu öyküde bunu demek istiyor diye. Konuları anlamları tamamen farklıydı. Çoğu zaman şu kelimeyi kullandım kendi kendime İmkansız Öyküler gerçektende imkansızmış.
  En başta yazdığım bir şey vardı kitabın isminin içeriğiyle uyup uymamas,ı içindekini dışında bulamama yada dışındakini içinde bulamama. Ben Rasim beyin önünde saygıyla eğiliyorum bir kitap böyle bir içerik ve böyle bir isim. Gerçekten içi dışına, dışı içine bu kadar bazende, ismine. Ama bu sefer hepsine vuruldum. Benim gibi daha yeni yeni bir şeylerin farkında olan genç yazarlara ışık tutabilcek bir baş ucu kitabı niyetiyle kütüphane bulunması gereken bir kitap. Yeni yep yeni öykü çeşitlerinin yazılabilirliğini göstermişitir ayrıca Rasim Bey.
  Daha ne yazsam diye düşünüyorum. Ama diyorum ki artık bu kadar yazılanlardan sonra merak edenler olmuştur. Yada ya bu kişi bayağa saçmalamış dur bir de ben bakıp ben bir yorum yapayım diyen olmuştur. Bence onlarda benim gibi bir kitapçının önünden geçerken şöyle bir başalrını uzatsınlar ve görsünler ve alsınlar belki benden de çok şey görüp benden de çok şey anlayıp yazacaklar ve konuşacaklar ee artık İmkansız Öykülerin imkansızlığını görme vakti.
Rasim Bey de şu güzel cümleleri kurmuş kitabında ve ben bu cümleyi bu kitabın tamamen anlatan özet gibi düşünerek buraya yazıyorum ‘İnsan zihni bir tuhaftı. İnsan zihni imkansız olanı düşünebiliyor. Ama imkansız olanı kabul etmek istemiyordu. İmkansız olanın imkan aleminde var olabileceğini tasavvur edebiliyordu fakat aynı zamanda tasavvuru reddediyordu’ işte İmkansız Öyküler....
İmkansız öyküleri nedenleri ve niçinler olan derinliklere inebilen kişiler okumalı çünkü oturup onun üstünde düşünmeli neyin ve niçinlerin cevaplarını bulması gerekir. Hayal dünyasında sık sık gezebilen fakat gerçekçi olabilen kişilerin de bu kitaptan fazlasıyla yararlanabileceğini düşünüyorum.
Bir öyküden de ne çıkar yada ya adı üstünde İmkansız Öyküler ben ne anlayacağım ki deyipde ön yargıyla hiç okumanızı tavsiye etmem. Zaten evet adı üstünde ama imkansız gibi gözüken fakat düşünüldünde akla yatan öyküler de çok hatta hepsinede öyle diyebiliriz.
Tabi ki herkesin benim çok beğendiğim bu kitabı beğenmek gibi bir zorunluğu yok. Herkesin farklı okumaları varıdır çünkü. Farklı sevdiği ilgilendiği yazarlar yada kitaplar vardır.
  Ama şu bir gerçek gerçekten kendi çapında da olsa bir şeyler karalamaya çalışan kişiler için güzel bir kaynak olarak verebiliriz. Çünkü insanlar hep yazılmışların üstüne yazıyorlar yada yazımışları farklı versiyonları yazıyorlar. Farklı bir şeyler üretmek adının gerçektende ilginç ama bir o kadarda faydalı, yararlı, düşünd var ürebilen vs şeyler yazması gerekir. Yada ben öyle düşünüyorum. Evet günümüzde bir çok kitap var ilk çıktığında çok satan herkesin elinde olan kitaplar. Ama gün geçtikçe çoğu modasını yitirecek çünkü sadece o zamanlık o anlık için yazılmış. Zamana yayılmamış olacak. Diğerleri yani çok popüler olmayan ama kalıcı olan kitaplar onlardır asıl kitaplar asıl eserler. Çok sonra farkedilecek belki ama sonunda onlar asıl değerlerini bulacak.
Bu yüzden olacak ki Rasim Bey kitaba İmkansız Öyküler demiş. Peşinden gelenlere örenek olmuş olabilirlikleri göstermiştir. Daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum yazılanlar belli okunanlar belli gerisi okuyanlara, merak edip yada merak etmeyipte okuyacak olanlara kalmış vesselam.


                                                                                             Hatice Kübra KARADENİZ
 

Bu mesaj, vuslatnur tarafından, 06.07.2010 21:10:08 itibariyle düzenlenmiştir.
Bu mesaj, vuslatnur tarafından, 06.07.2010 21:10:31 itibariyle düzenlenmiştir.
Abonelik Bilgisi Abonelik
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: paraklit, ZUBEYR, MEMUR58, ben_enemie, Ellaeso,
Son Oturumlar: