Daha çok "Ey Allah'ım" albümleri serisiyle tanınan Savni Sami Özer'in; "Ey Allah'ım" 1, 2, 3 albümlerini ve birtakım canlı performans videolarını sunuyorum.
Savni Sami Özer'in "Ey Allah'ım" albümlerinde, genellikle ritmik melodiler ön plândadır. Özellikle "Ey Allah'ım 2" albümünde dinmek bilmeyen bir tempo söz konusudur. Dinlerken, heyecanlandığım ve yerimde duramadığım zamanlar çokça olmuştur. Mesela, bu albümdeki "Elhamdülillah" adlı hayli hareketli ve capcanlı eseri radyodan dinlemeye doyamadığım için, albümü temin etmiştim, yıllar önce.
"Ey Allah'ım 3" albümünde, Arap müziğinden izler hayli ağırlıktadır.
Savni Sami Özer, Fahir Atakoğlu ve MFÖ ile birlikte bazı çalışmalar yapmıştır.
Sanatçının albümlerini satın alarak, yeni eserlerin üretilmesine katkıda bulunmanız temennisiyle...
Keyifli dinlemeler...
Savni Sami Özer - Videolar
- Sami Özer - Nefes (Albüm, 50 İlahi)
- Sami Savni Özer - Hak Yarattı Alemi (Muhayyerkürdi İlahi)
- Sami Savni Özer - Donandı Her Yer (Acemaşiran İlahi)
- Sami Savni Özer & Alişan - Salavat-i Şerife (İlahi)
- Sami Savni Özer - Tala'al Bedru Aleyna
- Sami Savni Özer - Demedim mi
- Sami Savni Özer - Merhaba Ey Ramazan
- Sami Savni Özer - Gül İsteyü Bir Bülbülüm
- Sami Savni Özer - Feryad-ı Gam
Savni Sami Özer - Ey Allah'ım 1
Savni Sami Özer - Ey Allah'ım 2
Savni Sami Özer - Ey Allah'ım 3
Savni Sami Özer'le ilgili aşağıdaki bilgiyi kendi sitesinden aktarıyorum:
Sami Savni Özer
Türk Klasik ve Sufi Muzik
1950 yılında İstanbul’da doğan Sami Özer, küçük yaşta, çok özel yeteneği ve hassas kulağıyla dikkati çekti.
Henüz çocukken müezzinleri dinleyerek ezanı ve dini müziğin değişik makamlarını öğrendi.
Dönemin ünlü bestekârlarından Amir Ateş’le tanışması, sanatçının müzik yaşamında yeni bir dönemin başlamasına sebep oldu. Amir Ateş, Sami Özer’i Türk müziğinin büyük hocalarından Emin Ongan’a tanıttı (1970).
Sami Özer, Emin Ongan tarafından öğrenci olarak kabul edildi ve birlikte 15 yıl boyunca Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde klasik Türk müziğini meşk ettiler. Zamanla klasik Türk müziği ve dini müzikten oluşan geniş bir repertuvara sahip olan Sami Özer, 1974 yılında yapılan “Altın Ses” yarışmasında, Türk sanat müziği dalında birincilik ödülünü aldı. Daha sonraki yıllarda TRT’nin açmış olduğu sözleşmeli sanatçı sınavında başarılı oldu ve TRT İstanbul Radyosu’nda bir süre görev yaptı.
1985 yılında Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı’nda, Saygıdeğer Safer Dal Hocaefendi ile 14 yıl mistik müzik meşk etti.
1998-99 yıllarında MFÖ ile birlikte çeşitli konserlere katıldı. Ayrıca, Her Şey Çok Güzel Olacak filminin “Bu ne biçim hikâye böyle” ve “Fırtınalar” adlı şarkılarını Mazhar Alanson’la birlikte seslendirdi. Fahir Atakoğlu’nun çeşitli çalışmalarına sesiyle katılan Sami Özer, 1988 yılında Reims (Fransa), Köln, Almanya (1989), 1992 Abdi Ipekci Hall Bosna Hersek yararına, 1984 Atina, 1999 yılında New York’ta ve Toronto University, (Kanada) mistik müzik konserler verdi; Şubat 15, 2002 yılında Sarajevo’da (Saraybosna) düzenlenen festivalde, Sarajevo Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verdi; 2002, Ostrozaç, Bosna (Sarajevo Senfoni Orkestra ile), Temmuz 20. 2002 ve 2003 yıllarda da Rumeli Hisar Festivaline katıldı…
Sanatçının, Ey Allahım (I), Ey Allahım (II), Ey Allahım (III), Divane Gönlüm, İnliyoruz Hasretinle ve Hü adlı albümleri bulunmaktadır. Halen Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı’nda çalışmalarına devam eden sanatçı, tasavvuf müziğini tüm dünyaya dinletmeyi ve sevdirmeyi amaçlamaktadır.
İlgili Konular: