Sevgili umman;
Resimler bana ait, zira denemediğim bir tarifi sizlere önermek hoş olmasa gerek!
Aslında yemeklerin sunumunun en az yapmak kadar önemli olduğunu düşünsem de bunu yeterince başaramadığımı sanıyorum, ayrıca yemeği fotoğraflamak konusunda da hiç yeterli değilimdir, buna rağmen beğenmeniz beni mutlu etti :)
Sarma hususundaki önerileriniz benim de uyguladığım şeyler, lâkin mantar çorbasına süt evet ama sulandırılmış yoğurt, lezzetinden oldukça taviz verir. Annane kurabiyesi, bilinen bir tarif ama ben portakal ve limon kabuğunu birlikte kullanınca çok daha hoş bir lezzet elde edince bunu paylaşmak istedim. Pırasa ve portakalı ilk duyduğumda ne alâka demiştim bende fakat deneyince oldukça yanıldığımı anladım.
Yemek yapmak zor muymuş ey Z.SARI? Yok ya yemek yapmak sanattır :)
Demek Feride ile beni çekiştiriyorsunuz ha? :) Teşekkür ederim efendim maşallahı haketmesek de. Ama şöyle bir düşününce, hem ev, hem çocuklar, hem yemekler, hem büyükler, hem atölye ve sayamadığım hem'lere bakınca evet ya maşallah bana :)) (işte böyle de mütevaziyimdir ben)
Öncelikle aleyküm selam denizz kardeşim, benimde selamlarımı iletiniz annenize. Ve müteşekkirim övgülerinize. Mozaik pastasına kuru üzümden daha ziyade yakışıyor kuru incir, yapacağınızı söylemiştiniz, umarım dediğim kadar yakışıklı olmuştur mozaik pastanız :)
Son olarak yorumlarını esirgemeyen dostlara teşekkürü bir borç biliyorum..
Evet gelelim bugünkü tarifimize; şöyle Karadeniz'e gitsek diyorum, havalar sıcak, ağır, yağlı yemekler yerine hafif bir şeyler olsun diyerek Giresun yöresine ait bir yemek tarifi vereyim sizlere..
Fasulye Diblesi
Malzemeler:
1 kg taze fasulye
1 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy soğan
2 adet havuç
1 mama kaşığı tuz
1 mama kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Bir tencereye küçük küçük doğranmış fasulyenin yarısı konulur, üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve küp küp doğranmış havuçlar ilave edilir, daha sonra yıkanmış pirinç ilave edilir. Kalan fasulyeler de eklenir, tuz, pul biber ve yağ ilave edildikten sonra ocağa konulur. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yarım saat pişirilir ve ılık olarak servis edilir. Eğer bu tarif çok hafif biraz ağır olsun derseniz eğer, üzerine kızdırılmış tereyağı ilavesi ile lezzetlendirebilirsiniz..