Enlem ve Boylam 9 - Böyle Gelmiş, Böyle Gider

Merhaba değerli dinleyenler, yine yeni bir "Enlem ve Boylam"da, 9. "Enlem ve Boylam"da, "Envaiçeşit Müzik ve İçerik"le, Mayıs 2009 itibariyle huzurlarınızdayız.
Programımıza hepiniz hoş geldiniz...

Dinlemek için: Enlem ve Boylam 9 (Mayıs 2009)

 

Enlem ve Boylam, Mustafa Birgin

Program: Enlem ve Boylam 9 (Mayıs 2009)
Hazırlayan ve Sunan: Mustafa Birgin
Boyut:  27 MB
Süre: 20 dk.
Tür: Radyo Programı / Podcast
Teknik Özellikler: MP3, 192 Kbps, 44 KHz, Stereo
Jenerik (Fon) Müziği: Hussein El Masry - Zagal - Zagal

Akış Çizelgesi:

Zaman Bölüm Açıklama
00 Giriş (Sinyal) Başlangıç spotu (Müzik: Evanthia Remboutsika - Illusions (The Ideal Collection of Sentimental New Age Music) (Compact Disc Club) - Me Tin Plati (Instrumental))
01 Selamlama Birkaç kelâm
02 Müzik (Özel Bölüm) Portakalı Soydum tekerlemesinin şarkılandırılma denemesi... :)

M. Birgin - Portakalı Soydum
Şiir: İbrahim Sadri
Müzik: DJ Cheb i Sabbah - La Ghriba (La Kahena Remixed) - Alkher Illa Doffor (The Nectar Remix)

Portakalı Soydum (Metin)

09 Hikâye Böyle Gelmiş Böyle Gider (Asım Yıldırım, Canlı Hikâyeler, Zambak Yayınları)
13 Müzik Psarantonis & The Ensemble Xylouris - Mountain Rebels - Rethymniotika Sirto (Syrto From Rethymnon)
17 Kapanış Veda cümleleri
18 Çıkış (Sinyal) Bitiş spotu (Müzik: Müzik: Evanthia Remboutsika - Illusions (The Ideal Collection of Sentimental New Age Music) (Compact Disc Club) - Me Tin Plati (Instrumental))

Böyle Gelmiş Böyle Gider

Bilim adamları maymunlar hakkında araştırma yapmışlar.

5 tane maymunu almışlar büyük bir kafesin içine koymuşlar. kafes içinde bir merdiven ve kafesin üstünde sarkıtılmış muzlar varmış. 5 maymun bu muzları almak için merdivene çıkıp tam uzanacaklarken, bilim adamları soğuk ve tazyikli su ile maymunları merdivenden düşürüyorlarmış. Maymunlar sabahtan akşama kadar uğraşmışlar ama bir tane muz dahi alamamışlar. Bilim adamları akşam her şeyi olduğu gibi bırakıp gitmişler.

Ertesi sabah geldiklerinde maymunların muzlara hiç dokunmadıklarını gözlemişler. Bunun üzerine bir ıslak maymun çıkarıp yerine yeni bir kuru maymun koymuşlar; ama su olayı kaldırılmış. İçeri yeni giren maymun muzları görünce merdivene çıkarak muzlara ulaşmak istemiş; ama diğer maymunlar yeni giren maymunu çok fena dövmüşler. Dayak yiyen maymun da artık bir daha muzlara dokunmamış.

Bilim adamları ertesi gün muzlara dokunulmadığını görünce tekrar içeri bir kuru maymun koyup ilk maymunlardan birini dışarı çıkarmışlar. içeri giren maymun girer girmez bir dayak yemiş; ama diğer maymunlar neden dayak attıklarını, dayak yiyen de neden dayak yediğini bilmiyormuş.

Sonraki gün bilim adamları kontrol etmeye geldiklerinde muzlara dokunulmadığını görmüşler. Bu durumda içeriden iki ıslak maymun çıkarıp, iki yeni kuru maymun koymuşlar. İçeri giren maymunlar girer girmez dayak yemişler. En çok dayağı da ilk dayak yiyenler atmış. Dayak atanlar ne diye dayak attıklarını, yiyenler de ne diye dayak yediklerini bilmiyorlarmış.

Sonuncu gün bilim adamları muzları hâlâ dokunulmamış görünce içerideki son ıslak maymunu çıkartıp son bir kuru maymun koymuşlar. O son giren maymun da içeri girer girmez dayak yemiş. Dayak atanlar ne diye dayak attıklarını, yiyenler de ne diye dayak yediklerini bilmiyorlarmış.

Bilim adamları ertesi gün geldiklerinde muzları yine yerinde duruyor görünce sonucu yazmışlar: Böyle gelmiş, böyle gider.
 


Bağlantılar: Enlem ve Boylam
Bu sayfa, 31.05.2009 tarihinde yayınlanmış ve 14675 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
8,5 (1 oy)
Abonelik Bilgisi
Yorumlar
ankylz 2009-06-02 16:16:26 Bildir!
Mustafa Beyden yine orjinal bi yapıt daha emeğinize ve sesinize sağlık...devemı geliceği için belkeriz demeye gerek yok sanırım:)
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: Gakk, busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami,
Son Oturumlar: