Bir Şeyi Unuttuk!

Abdullah Hafızoğlu
Bir Şeyi Unuttuk!

Kâinata gelip yaşamaya başladığımızdan beri, hep bir şeyler bulma ya da bir şeyleri taklit etme arayışına girdik. Doğadan bir şeyleri taklit edip işimize yarayacak şeyler üretmeye çalışırız.
Bu bazen hayatımızı olumlu, bazen de olumsuz etkiler. Bulduğumuz geliştirdiğimiz teknoloji, kullanım şeklimize göre değişik amaçlara yönelir. İnsanlar elde ettikleri teknolojiyle insanlığa zararlı pek çok şey üretirler.

Örneğin silahlar, bu güne kadar düşünedurdum, acaba neden silah üretiliyor? 
Nedeni çok basit birbirini katletme, birbirinin hakkını daha rahat gaspetme, daha zalim olmak, daha çok mazlum meydana getirmek, kısaca insanlığa büyük bir darbe vurmak...

Benim için, silahların üretilmesinden ziyade dünyanın en büyük teknolojisi olarak kabul görüp sürekli geliştirilmesi; yani insanlığa daha fazla zarar vermek için en büyük maddi kaynakların silah teknolojisine ayrılması daha manidardır.
Bu ve benzeri, insancıl olmayan teknolojik ürünlere sahip kimseler, insanlık vasıflarını kaybedip, insan kılığında vahşi birer hayvana dönüşebilmektedirler.

Şimdi bir babanın oğluna dediği gibi, bir kalem alıp önce insan olarak yaratıldığımız için "1" yazalım; yanına da hayatımız boyunca elde ettiğimiz tüm başarılar için, ayrı ayrı her başarı için bir tane "0" ekliyoruz. Karşımıza devasa bir sonuç çıkabiliyor değil mi?
Şimdi insanlık vasfının yokluğu için "1"i siliyoruz; ne kaldı geriye, kocaman "0" topluluğu...

Özetlersek; her şeyden önce insan olmalı, insanlığın faydası için çalışmalı, insan olmanın gerektirdiklerini yapmalıyız. Aksi takdirde bir hiç oluruz. Sadece bu kadar mı? Hayır, dinimizin buyurduğu gibi, bazı insanlar hayvandan aşağı mercilere iniyor; sonucun böyle olması ne kötü!

Dünyayı eşsiz teknolojisiyle hizmetimize sunan Allah'a hamd olsun. 
Düşünen ve düşündüğünü yapabilen insanı, yeşil otları yiyip bembeyaz sütü veren hayvanı, kullandığımız havayı temizleyen ve oksijen üreten bitkiyi, aydınlatıcı ve enerji verici güneşi, yaşam için son derece önemli olan yeraltı madenlerini yaratana; zatının, sıfatının, esmasının hudutsuzluğunca hamd olsun...


Dinlemek için: M. Birgin - Bir Şeyi Unuttuk (Abdullah Hafızoğlu)

Bu sayfa, 31.07.2007 tarihinde yayınlanmış, 2.09.2009 tarihinde güncellenmiş ve 9129 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
8,7 (2 oy)
Abonelik Bilgisi
Yorumlar
Z.SARI 2009-10-09 19:53:07 Bildir!
1,1,1 ve yine 1...okumaktan zevk aldığım ve bana birşeyleri düşündüren ve yeni şeyleri öğreten bir makale olduğunu söylemeliyim-teşekkürler sayın yazar =)
Herşeyden önce insan olmalı!çok güzel bir cümle kullanmışsınız...Öyleyse bana bize düşen 1'i sürekli güncellemek 1'in yanına 0 eklediğimde muhakkak varolan 1'imi insanlığımı gözetlemem ve onu korumam gerek.Allah zeval vermeye...
m1gin 2007-08-01 16:23:17 Bildir!
Ey hatem, övgülerin için teşekkürler.

Belki yazının güzelliğini bazı yerlerde gölgeledim; ama elimdeki imkânlar ancak bu kadarına yetti.
Yazının yazarı olarak asıl senin seslendirmeni isterdim.
hatem 2007-08-01 14:49:38 Bildir!
mustafa hocam seslendirme muhteşem olmuş teşekkür ederim.gerek kullandığınız müzik efektleri gerekse vurgularınız ve tabiki muhteşem ses tonusu harika bir çalışma çıkarmış ortaya sizi kutluyorum.
m1gin 2007-07-31 22:43:00 Bildir!
Son paragraf heyecan verici.

Dileriz, günün birinde, dünya, artık silah üretimi yapmak yerine; rengârenk çiçekler ve güzellikler üretmek yolunda hemfikir olur!
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: Gakk, busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami,
Son Oturumlar: