Enlem ve Boylam 38 (Ekim 2011)

Merhaba değerli dinleyenler, yine yeni bir "Enlem ve Boylam"da, 38. "Enlem ve Boylam"da, "Envaiçeşit Müzik ve İçerik"le, Ekim 2011 itibariyle huzurlarınızdayız.

Dinlemek için: Enlem ve Boylam 38 (Ekim 2011)

 

Enlem ve Boylam, Mustafa Birgin

Bölüm: Enlem ve Boylam 38 (Ekim 2011)
Hazırlayan ve Sunan: Mustafa Birgin
Katkıda Bulunanlar / Teşekkür: Erdal Göze, Serkan Dulkadir
Boyut: 25 MB
Süre: 22 dk.
Tür: Podcast
Teknik Özellikler: MP3, 160 Kbps, 44 KHz, Stereo
Jenerik (Fon): Sid Ahmed Serri & L'ensemble Albaycin - Nouba Hsine - Touchia al Kamal

Akış Çizelgesi:

Zaman Bölüm Açıklama
00 Giriş Başlangıç spotu (Müzik: Johan Sara Jr. & Group - Boska - Ailen)
02 Dünden Bugüne 2006 yılında Konya'da, Erdal Göze ve Serkan Dulkadir ile yapılan ve "İçimizden Gelenler" olarak adlandırılan bir kayıt çalışması.
14 Müzik Listen to the Banned - Kurash Sultan (Uighuristan) - Atlan Doq (The Freedom)
21 Çıkış Bitiş spotu (Müzik: India Lounge (Atman Remixed) - Multi-Panel - Tabadap Atman In Town Gem)

Bağlantılar: Enlem ve Boylam
Bu sayfa, 31.10.2011 tarihinde yayınlanmış ve 10419 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
Abonelik Bilgisi
Yorumlar
umman 2011-12-09 15:09:08 Bildir!
Ve aleyküm selam, mbirgin,denizz ve epsilon

Sevgili mbirgin,

'ben kimim' bölümüyle ilgili en fedakar site sakini denizz olabilirmiş gibi durmuyor mu?

'selendirme' yle ilgili durumumu size nasıl izah etsem.Şu örneği vereyim; lise yıllarında hicri yılbaşı için program hazırlayan arakadaşlarımız, şiir,ilahi v.s. alanlarında 'seçmeler' düzenlemişlerdri. Değerlendirmeyi yapan en yakın arkadaşlarımdan biriydi ve beni seçmedi/seçemedi. Anlıyorsunuz değil mi? Bendeniz bu konuda umutsuz bir vakıayım.

teklifleriniz için sonsuz teşekkürler ama ikna olamadım/olmasam iyi olur.

Sevgili denizz ve epsilon,aynı şeyleri düşünmüş olmamız güzel ve aynı zamanda ilginç.

Ve sevgili epsilon,Üzgünüm tutturamadınız.Ama yakınlarım arasında başak burcu olanlar var.Belki onlardan bieşeyler bulaşmış olabilir.Bendeniz 18 ekim doğumluyum.Zannedersem bu terazi burcunu işaret ediyor.

Ama merak ettim nasıl ve neden 'başak burcu tesbitini yaptınız.Belkide aynı şeyleri düşündüğümüz anlaşıldığından bu fikre kapıldınız.Yoksa siz başak burcu musunuz?

Eyvah! yine farklı bir yerde yanlış bir konuya değindik.Acaba neden kurallar çiğnenirken insan kendini cesur hissediyor?
epsilon 2011-12-08 01:35:30 Bildir!

Selamlar
umman'a:
vizontele filminde deli emin radyonun resimlisi için şunu diyordu "yemin ederim benim aglıma geldiydi" :D ben yemin etmiyim ama mesajınızı okuduğumda aklıma ilk gelen sahne idi :P söylemesi ayıpsa "epsilon" nickine çok fazla anlam yüklediğim için onları yazmak enaniyet olur diye geri durmuştum :P (yuh!)

Enlem ve Boylam 38den bahsetmeden gidersem mbirgine ayıp mı olur? hadi ya! olsun o halde :P
bigün beni siteden kovacak ya hadi hayırlısı :P

ya ben bi ara umman'a özel mesaj atacaktım :) hakkında oldukça fazla data topladığıma inanıyorum ama bu araki yoğunluk yüzünden hepsini unutmaktan korkuyorum :) nerdeyse başak burcu musunuz diye soracağım :P 12 de 1 tutturma ihtimalim var :P

Bu mesaj, epsilon tarafından, 08.12.2011 01:37:37 itibariyle düzenlenmiştir.
denizz 2011-12-08 00:06:20 Bildir!
selamlar:)
mbirgin emeğine sağlık enlem ve boylam 38i daha öncede dinlemştim fakat yorum yapmamıştım bir kez daha dinledim:):) eğlendim açıkcası baştaki müzikleri ve sonuda güzel bir müzikle bitiyor teşekkrlr:)

ve değerli umman merabalar kendini tanıtma fikri yada içinden gelenleri yazmak gibi şeyler benimde aklıma gelmedi değil ama ben zaten hep içimden geldiği gibi yazıyorum şuanda olduğu gibi:):) kendini tanıtmak adınada çok önceden sitede gezinirken Arkadaşlar hadi tanışalım herkes birşeyler yazsın diye bi başlık vardı sanırım konuyu açanda cambaz adlı değerli üye:)

vee abheri citizen epsilon üye isimlerine gelince.abheri çiçek gibi geliyo bana citizeni bilmiyorum ama kulağa hoş geliyor:) vee sevgili düşmanımm epsilona gelince:) epsilon matemaetikden yazmış sanıyorum.okulda görmüştük epsilonu biliyorum yunancada bir harf (£) sıfıra yakın olan değer ama sıfır değil sizler daha iyi bilirsiniz tabi:) sanırım epsilonda matematiği çok sevdiğinden ilgi alanı olduğundan epsilonu kullanmıştır öyle düşünüyorum:)

vee bennn denizzz:):) bende niye kullandım valla bilmiyom o zamanlar içimden gelmişti:):) o anki psikoljim sanırım:) çünkü burayı bulduğumda kaybetmek istemediğim için biran önce üye olayım diye hızlı hızlı isim düşünmüştüm nedense denizz aklıma gelmişti:):)

vee umman ismi bana ağır gibi geliyo yani nasıl desem büyük kaliteli bi isim gibi:) kulağada çok hoş geliyor ve umman arapça bir kelime olduğunu biliyorum.misali dünya bir umman bizlerde içinde olan damlayız (uydumu )bilemiyorum:) hani umman kainattır arapçada.
ve tabiki mbirgin:) mustafa birgin abim:):)

enlem ve boylam 38 in dışında herşey yazdım yaa:) evet ve sınav stresi umman demek yazılarımdan anladın stresli olduğumu o dönem haklısın anlaşılmayacak gibi değildi:) sınav zamanı okula giderken biriyle karşılaşmıştım ben birşey demeden o sınavın mı var senin demşti evet diyince halinden çok belli oluyor demişti:):) neyse çok uzattım:) yazdıkça yazasım var bu akşam ya:) selam ve dua ile kalın.Allaha emanetsiniz
m1gin 2011-12-07 21:42:27 Bildir!

Selam umman,

"Ben Kimim?" konusu... Hmm...
Üyelerin kendilerini tanıtmak isteyebileceklerini hiç düşünememişim ya! 
"M. Birgin Kimdir?" konusunun varlığı gözümü karartmış galiba. :)

Ama zaten öyle bir konuyu benim oluşturmam doğru olmaz. Kendini feda etmeye hazır bir üye üstlenmeliydi böyle bir şeyi... Ve bu kişinin umman olması gayet ideal. Şu sınır değer olan 100 puana da ulaşamadı bir türlü, yazık. :)

Bize selam verenin borçlu çıktığı yönündeki tespitinize katılmamak elde değil. N'aparsınız, biz de geçimimizi bu yoldan sağlamaktayız. :P

Seslendirme... Bakın bu ifade kullanıldığı zaman, akmakta olan sular duruyor ve ne olacağını merakla seyre koyuluyor. :)

Böyle bir potansiyeliniz var da saklı tutuyorsanız... Size ne desem bilmem ki! :P
Bir demo çalışmanızı dinleyebilseydik, size "Enlem ve Boylam"da bir köşe bile verebilirdik ey! ;)

Bu tekliften sonra pasif kalmayı yeğleyen umman, vakit kaybetmeden soluğu mikrofon başında alır mı ki? Hiç sanmıyorum. :)

Elimden gelen en güzel teklifi yaptım. Onu razı edebilmek adına başka ne yapabilirim acaba? Aklıma daha iyi bir öneri gelmiyor, aksi! 
Hani bir zaafını biliyor olsaydık, ne güzel olurmuştu... :P
Aksi gibi neden sanki üyelerin kendilerini tanıtabilecekleri "Ben Kimim?" diye bir konu oluşturmamıştım ki!? 

umman 2011-11-04 17:38:24 Bildir!
Evet, çıktığım yolculuk güzeldi ama kısa sürdü.Ardından gelenler öncekileri unutturdu.

Evet gerçekten dinledim.Farkettiniz mi, hiç olumsuz eleştiri yoktu.(Artık cümlelere bile 'evet' ile başladığıma göre bayağı uslanmışım)

Evet 'içimden gelenler' bölümünü oluşturmak iyi olabilir diye düşünmüştüm ama farkettim ki zaten herkes içinden geleni dilediğince her bölümde yazabiliyor.Böyle düşününce gereksiz gibi geldi..

Sonra Denizz in sınav stresini yazısından hissedince bu sitede bir 'haykırış' bölümü olmalı demiştim.Hani insan yüksek dağlara çıkıp öfkesini,özlemini,engelini,sevgisini haykırdığında rahatlar ya, onun gibi..Hele birde dağ yankı yaparsa, hayali bir ses 'bak yalnız değilmişsin,tıpatıp senin gibi düşünen biri daha var' derse süper olur..

Sonra birde 'ben kimim'bölümü olabilir.Burada dileyen kendi şahsi bilgilerinide verebilir ama benim asıl merak ettiğim seçtikleri kullanıcı adları..Mesela abheri, epsilon, citizen...ne demek? Neden yabancı isimler tercih edilmiş.Ya da denizz için deniz neyi ifade ediyor....gibi

Aklıma ilk düşenler bunlar olmuştu.Sonra ilerleyen zamanlarda farkettim ki, size selam veren borçlu çıkıyor.Adım gibi eminim ki yazıları seslendirmemizi isteyecek ve bunu başarmak için elinizden geleni yapacaksınız.

Ve korkarak vazgeçtim.Dileyen arkadaşlar bu başlıkları alıp kullanabilirler

Ben pasif katılımcı olarak kalmayı tercih ediyorum.

Slm ve dua ile....
m1gin 2011-11-03 01:22:37 Bildir!

Aleyküm selam ey umman,

Enlem ve Boylam 38 ile birlikte ne güzel bir yolculuğa çıkmışsınız öyle? :)
En keyifli kısmı, düldül üzerinde ağır ağır seyrettiğiniz kısım olmalı sanırım. Yorgun dahi olsanız mutlusunuz çünkü görevinizi başarıyla ifa etmişsinizdir... Sözü edilen sahne, örneğimizde programın çıkış sinyalinin girdiği kısma denk geliyor olmalı. :)

Hayali bir dinleyici olmanın da ötesine geçerek gerçekten dinlediğiniz için teşekkürler efendim. :)

Hmm... Demek içinizden gelen bir şeyler varmış, öyle mi? Bu fırsattan nasiplenmek isteriz elbette!
Bu anlamda size özel bir konu oluşturabilirsek, siz de gönlünüzden ne koparsa artık, konunuza konuk olacak bizlere ikram edersiniz sanırım. ;)

Bunun için siz başlangıç mesajını forumdaki bir konuya ekleyebilirsiniz. Sonrasında ben onu yeni bir konuya taşıyabilirim.

Aklınızdan daha başka şeyler geçiyor idiyse, daha iyi anlayabilmek adına biraz daha ipucu istiyorum. :P

umman 2011-11-01 00:42:57 Bildir!
Selamün aleyküm

Bende size 'içimden gelenler' başlıklı bir bölüm açmanızı tavsiye edecektim ki, bu çalışmanızı gördüm.

Başlangıç müziği ile önce Afrika da safariye çıktım ardından birden kendimi Amerika kıtasında buldum. Suçluları kovalamaktan yorulmuş düldülün üzerinde ağır ağır seyreden red kit gibi...Sonra Türk sanat musikisi le Türkiye ye dönüş yapmış oldum. Doğaçlamayı dinlerken bayağı eğlendim.Ama şiirlerdeki bazı cümleleri anlamakta zorlandım doğrusu.Beni en çok güldüren yerlerden biri 'canavar köfte' yle örneklendirilen ülkemiz sanatseverlerinin durumu oldu.Aslında sosyolojik açıdan ciddi ve haklı bir mesele ama gülmeden edemedim. Gitar eşliğinde arkadaşlarınızla söylediğiniz parça oldukca güzeldi...Tebrikler...Vee Kurash Sultan kaliteli bir tercih olmuş.

Emeğinize sağlık
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: Gakk, busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami,
Son Oturumlar: