Bezm-i Cihan (Saniye Öztürk)

Bugün (4 Mayıs 2011), Burç FM 'de yayınlanan, yılların radyocusu Saniye Öztürk'ün sunduğu "Bezm-i Cihan" programının bugünkü konuğunun İbrahim Sadri olduğu bilgisiyle karşılaştığımda kendimde bir kıpırdanma hissetim.

Programın başlamasına saatler vardı... O halde kayıt için gerekli hazırlıkları yapabilirdim, diye düşündüm...
Lâkin az sonra, Burç FM 'nin; radyo programlarını arşivlediğini hatırladım ve "Bezm-i Cihan" programının listede olduğunu görünce daha bir sevindim.

Ve, beklediğim program başlamıştı...
Yıllardır canlı olarak dinlemediğim İbrahim Sadri ile Saniye Öztürk Hanımefendi pek keyifli bir muhabbete başladılar...
Meğersem, yıllar yılı öncesindenden, (sanırım Akra FM'den) tanışıyorlarmıştı...

İlerleyen dakikalarda, İbrahim Sadri'nin bir "stand-up" gösterisi hazırlamış olduğunu duymak beni epey bir heyecanlandırdı.
Zira her ne kadar İbrahim Sadri şiirleriyle pek bir ünlüyse de; ben aslında onun tiyatrocu tarafını sevmişimdir, daha çok. Öyle ki, seneler önce şiirleriyle epeyce popülerleştiğinde, bu tiyatrocu yönünü ihmal edebileceği endişesiyle beni bir üzüntü kaplamıştı.

Her daim yenilikçi ve pek başarılı projelere imza atan İbrahim Sadri, "Ah Güzel İstanbul" adlı "stand-up" gösterisiyle sahne almaya başlıyor, ne güzel ki!
Şimdilik İstanbul'da... Ama yakınlarda turne programı da görünürlerde imiş...

Radyo programına geri döneyim....

"Ah Güzel İstanbul"  "stand-up" gösterisinin nasıl ve neden ortaya çıktığı sorusuna İbrahim Sadri'nin verdiği ve kısmen aşağıya alıntıladığım cevap; aslında benim İbrahim Sadri'yi neden pek bir sevdiğimi ve onu takip etmek istediğimi önemli oranda açıklıyor mahiyettedir.
Diyor ki Sadri;

Türkiye'de özellikle "stand-up" denilen tarzda icra edilen mizah, fazlaca cinselliğe ve argoya göz kırpan bir duruma dönüştü...  Bunun tersine de bu işin yapılabileceğini gösterelim diye, uzun aradan sonra yeniden kolları sıvadık ve gösteriyi çıkardık.


İbrahim Sadri'nin konuk olduğu "Bezm-i Cihan" bölümü, esprilerle süslü ve hayli eğlenceli bir program oldu. Başkaları da bu lezzetin tadına varsın, diye düşünerek ilgili bölümü eklemeye giriştim.
Ama elim değmişken, arşivlenmiş bulunan çok sayıdaki "Bezm-i Cihan" program bölümlerinden bir kısmını eklesem fena mı olurdu sanki?
Fena olmazdı elbet.. :)

Ve, birbirinden değerli konukların katılımlarıyla oluşturulan "Bezm-i Cihan" programının çok sayıda bölümünü ekleyerek ve Burç FM sitesinde yer alan program tanıtım metnini alıntılayarak bitireyim:

Kültürel aktiviteler, sanat, yazarlar, şairler, kitaplar, mekanlar, etkinlikler, hatta sayabildiklerimizin dışında sayamadıklarımız da, adı üstünde, Bezm-i Cihanda. Canlı yayın konuklarıyla nitelikli ve seviyeli sohbetlere katılmak, geleneksel değerlerimizi modern bir dille yeniden paylaşmak isterseniz Bezm-i Cihan ı kaçırmayın.
Saniye Öztürk ile Bezm-i Cihan hafta içi her gün saat 13.05'te Burç FM'de.

 

Bu sayfa, 4.05.2011 tarihinde yayınlanmış, 6.10.2016 tarihinde güncellenmiş ve 21868 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
Abonelik Bilgisi
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: Gakk, busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami,
Son Oturumlar: